Glovo, Favbet Tech та інші. Міністерка скасовує наказ про їхню бронь

15:00 16 травня 2024 р.

Фото до новини

Перша віцепрем'єр-міністерка України — міністерка економіки України Юлія Свириденко скасовує наказ про бронювання працівників Glovo, Favbet Tech та інших.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook, пише DailyLviv.com.

"З огляду на суспільний резонанс я скасовую наказ про бронювання й будемо розбиратися у ситуації й аналізувати рішення щодо кожної компанії окремо. Ця ситуація стала додатковим аргументом, аби пришвидшити роботу над оновленням постанови Кабміну №76, аби вона відповідала вимогам час і потребам бізнесу.

Вона пояснила, яким є  процес бронювання на прикладі цієї ситуації.

Читайте також: За заброньованих військовозобовʼязаних працівників доведеться платити щомісяця

"Зазначені компанії звернулися до профільного Міністерства цифрової трансформації. Міністерство цифрової трансформації визнало їх критично важливим на підставі трьох зі семи критеріїв: відсутність заборгованості з ЄСВ, рівень зарплати й те, що вони є резидентами Дія.Сіті. Після цього Мінцифри відправило списки військовозобов’язаних у Генштаб для перевірки.

На основі рішення Генштабу, списки опрацьовуються Міністерством економіки. У випадку відсутності правових підстав для відмови, ухвалюється рішення про бронювання працівників.

Ми розуміємо, що бронювання спеціалістів — законне право бізнесу і можливість для країни у такий важкий час підтримувати нашу економіку податками й зборами. Але це питання також не повинне розколювати суспільство, особливо у такий важкий час.

Проведемо оновлення постанови, аби знайти оптимальне рішення, яке відповідатиме запиту військових, але водночас дасть можливість працювати економіці",- наголосила міністерка.

Кабінет міністрів забронював від мобілізації працівників Glovo, рекламні агенції, букмекерські контори та компанії з власниками із США. Про це повідомив народний депутат від «слуг» Олександр Федієнко та опублікував відповідний документ.

Нагадаємо, 14 травня речник МО Дмитро Лазуткін в ефірі національного телемарафону заявив: "Навіть якщо є бронь, все одно треба йти до ТЦК".

Читайте також: Мобілізував заброньованого робітника. Судили начальника ТЦК на Львівщині

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів