Графіки погодинних вимкнень електроенергії на Львівщині призупинили

09:42 16 травня 2024 р.

Фото до новини

Аварійних відключень станом на цю годину у Львівській області також немає.

Про це повідомило Львівобленерго, пише DailyLviv.com.

Відключення на 16 травня: протягом дня знеструмлень не планується, з 16:00 — погодинні графіки  

Сьогодні з 9:00 до 16:00 год у Львові та області не застосовуватимуть графіки погодинних відключень, зважаючи на інформацію від НЕК "Укренерго".  

Починаючи з 16:00 до 21:00 год планується застосування погодинних графіків, оскільки ситуація в енергосистемі України залишається складною.  

Важливо: НЕК "Укренерго" впроваджує відключення тільки у випадках, коли є потреба стабілізувати енергосистему, яка зазнала значної руйнації внаслідок обстрілів окупантів.  

Якщо у впровадженні відключень нема потреби — розпорядження про ведення погодинних графіків чи аварійних відключень скасовують.  

Тому аби не допустити знеструмлень, закликаємо всіх економно використовувати електроенергію, насамперед не вмикати потужні електроприлади у вечірній час.16 травня з 09:00 до 16:00 графіки погодинного відключення електроенергії на Львівщині застосовувати не будуть. 

Ще раніше експерти попереджали про те, що в липні-серпні в Україні можуть розпочатися погодинні графіки вимкнення електроенергії.

Учора Львівобленерго повідомило про запровадження графіків погодинного вимкнення електроенергії.

Нагадаємо, 15 травня з 19:25 до 22:00 «Укренерго» застосовувало контрольовані аварійні вимкнення для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів