Кожен львів’янин може врятувати озеро Стосика, якщо проголосує за парк біля водойми (відео)

19:33 7 листопада 2021 р.

Такі червонокнижні черепахи живуть в озері Стосика

Такі червонокнижні черепахи живуть в озері Стосика

У Львові до 15 листопада триватиме голосування за громадські проєкти, які покликані зробити Львів комфортним для проживання. Один з них - №16 під назвою "Створення парку біля озера Стосика" націлений на захист водойми і довколишньої території, з якої живиться озеро.


Відео: Зручне місто

Станом на сьогодні цей проєкт набрав майже 600 голосів, пише Dailylviv.com

В описі проєкту зазначено, що створення парку біля озера Стосика на вулиці Замарстинівській  у Львові дозволить ліпше зберегти навколоозерну зону і саме озеро.

Крім природно-екологічного і рекреаційно-відпочинкового значення, цей проєкт стане також запобіжником для намірів окремих депутатських угруповань у Львівській міській раді пролобіювати будівництво на цій території багатоповерхових житлових будинків, вважають ініціатори проєкту.

Реальність цих намірів опосередковано підтверджує і недавня інформація про готовність власників (чи власника) 1,2 га площі земельних ділянок, розташованих за озером Стосика у напрямку Брюховицького лісу, продати їх за стартовою ціною по 12 тисяч американських доларів за сотку.

Експерти кажуть, що така висока ціна може бути компенсована майбутнім покупцем лише завдяки спорудженню будівель-висоток.

А саме на цих 1,2 га розташована більшість джерел, які живлять озеро Стосика. Без них водойми не стане.

Нагадаємо, що раніше Львівська обласна державна адміністрація надала безоплатно ці 1,2 га землі, що тепер продають, учасникам АТО для дачного будівництва.

Для недопущення знищення озера Стосика і прилеглих лісових насаджень також була зареєстрована 7 жовтня електронна петиція до Львівської міської ради під назвою "За збереження зелених легенів Львівської громади - Брюховицького лісу та витоків Озера Стосика". Вона набрала вже необхідних 503 голоси, а збір підписів триватиме ще 29 днів.  

Депутати від ЄС лобіюють приватизацію восьми ділянок Під Голоском, біля озера Стосіка: кому персонально (відео)

Вартість сотки як для будівництва висотки: заліснені ділянки на Замарстинівській у Львові перепродують

Комісія ЛМР пообіцяла зберегти озеро Стосіка, яке хочуть забудувати

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів