Вартість сотки як для будівництва висотки: заліснені ділянки на Замарстинівській у Львові перепродують

14:21 31 жовтня 2021 р.

Фото до новини

Наступ на Брюховицький ліс з боку Львова розпочався власниками поки що рекреаційних ділянок на території 1,2 гектара.

Електронна петиція до Львівської міської ради під назвою "За збереження зелених легень Львівської громади - Брюховицького лісу та витоків Озера Стосика" зібрала 434 підписи з 500 необхідних для розгляду її депутатами. До кінця збору підписів залишилось ще 36 днів, пише Dailylviv.com

Тим часом поспішають не лише захисники Брюховицького лісу, що починається в кінці вулиці Замарстинівської у Львові, але й ті, хто, за розпорядженням колишнього голови Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки, стали власниками цих заліснених ділянок.

На сайті оголошень Olx  30 жовтня з'явилося повідомлення про продаж  великої земельної ділянки наприкінці вулиці Замарстинівської у Шевченківському районі Львова площею 1,2 га з цільовим призначенням для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд. За космічною ціною: 12 тисяч доларів США за сотку. Загальна сума - 1, 44  млн доларів. Авторка оголошення, що представляє агенцію нерухомості, обіцяла торг. Обіцяла - тому що після цієї публікації 31 жовтня земельне оголошення на сайті OLX закрили-зняли. Однак в інтернеті архіви не щезають без сліду. Тож це оголошення і сьогодні доступне у відкритому архіві.

Про це оголошення написали захисники Брюховицього лісу у Фейсбуці, супроводжуючи його коментарями на кшталт такого: "...Почнуть з того маленького кусочку і потім частка за часткою і вирубають цілий ліс, і забудують висотками". 

Знайшлися й такі львів'яни, які на замальованій частині карти для продажу побачили ..свої ділянки: "І як це розуміти, якщо власники - ми?"

Нагадаємо, загалом у часи головування Олега Синютки у ЛОДА у цій місцині було передано для дачного будівництва понад 20 га, розташованих на території Брюховицького лісу і повністю залісненій території колишньої війської частини.

Ситуація змінилася після того, коли ці землі увійшли до складу Львівської міської територіальної громади. Громадська думка однозначно схиляється до збереження лісопаркової зони і заборони тут будівельних робіт, які призведуть до цілковитого знищення дерев.

Тепер слово буде за депутатами Львівської міської ради. Навіть голова фракції партії «Європейська солідарність» у Львівській міській раді Петро Адамик, реагуючи на цю ситуацію, публічно заявив, що фракція "Європейської солідарності" у Львівській міськраді не дасть жодного голосу на підтримку афери з будівництвом багатоповерхівок на території Брюховицького лісу.

Мерія Львова виявила 20 га лісу, які ексголова ЛОДА роздав під багатоповерхівки

Львів'яни закінчують збір підписів під петицією за збереження 20 га Брюховицького лісу та озера Стосика. Слово - за ЛМР

Козловський закликав підтримати забудовників біля озера Стосіка, депутати відмовились

Депутати від ЄС лобіюють приватизацію восьми ділянок Під Голоском, біля озера Стосіка: кому персонально (відео)

Максимальну територію навколо озера Стосика мерія хоче визнати парком

Озера - Левандівське, Піскові, Стосіка: у Львові планують облаштувати сім водних об'єктів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів