Комісія ЛМР пообіцяла зберегти озеро Стосіка, яке хочуть забудувати

17:27 5 березня 2020 р.

Фото до новини

Комісія архітектури, містобудування та охорони історичного середовища Львівської міськради 4 березня підтримала електронну петицію про збереження рекреації на вулиці Замарстинівській шляхом створення парку. Петицію розглядатимуть на пленарному засіданні Львівської міської ради, сьогодні, 5 березня.

Нагадаємо, 28 січня Михайло Лишак зареєстрував у Львівській міськраді петицію "Збереження рекреації на вулиці Замарстинівській шляхом створення парку з включенням озера Стосіка й рекреації в зоні Р-3, яка була охоплена змінами в ДПТ «Під Голоском» (зміна 6)". Петиція вимагає не вносити зміни до Детального плану території мікрорайону Голоско, які передбачають знищення озера Стосіка та будівництво нового житлового комплексу.

За кілька днів петицію підписало 509 людей з 500 необхідних для розгляду на сесії ЛМР.

Як писав "Щоденний Львів" з посиланням на Михайла Лишака, 13 лютого, з'явився кадастровий номер ділянки з озером Стосіка на вулиці Замарстинівській у Львові.

- Тепер ділянка з озером має цільове суходільне призначення - для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості,"- емоційно повідомляв на своїй сторінці у Фейсбуці мешканець Львова Михайло Лишак. - Тобто озеро - уже не озеро, а грубо - це будівля. Ще раз: на Замарстинівській 270 (навпроти), під вербами, - це будівля!!! Будівля не проста, а чарівна: в ній плавають риби, водяться черепахи, в будівлі також плавають дикі качки. Смішно? Та ні! Ось за таких от дибілів нас мають. Учергове на чорне говорять "біле".

Учора, 4 березня, депутат Сергій Івах, який є секретарем комісії архітектури, містобудування та охорони історичного середовища ЛМР рекомендував підтримати петицію як перший етап затвердження майбутньої рекреаційної зони: «Моя пропозиція - підтримати цю електронну петицію. Електронна петиція може бути врахована при розробці детального плану території. Тому ми сьогодні цим закладем свої наміри саме так її зберегти».

Але додав, що межі рекреаційної зони слід погодити із власниками земельних ділянок.

«У яких межах буде збережена рекреаційна зона – це вже питання другого етапу. Тому ми підтримуємо її, а далі вже при розробці ДПТ треба, щоб всі згуртувались і давали свої пропозиції, бо дійсно на цій території є приватна власність», – сказав він.

За інформацією наданою у відповідь на запит «Наші гроші. Львів», департамент містобудування ЛМР повідомив, що ще у 1997 році виконком передав право на постійне користування ставком ВАТ «Львівський дослідний нафтомаслозавод», який використовувався заводом як технічна водойма. Після банкрутства заводу ставок серед інших об’єктів статутного капіталу перейшов у власність БК «Приватбуд-Львів».

Нагадаємо, поруч з озером планують вирубати 15 гектарів лісу для забудовників.

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів