Зеленський подякував Байдену за потужні слова підтримки України

08:30 8 лютого 2023 р.

Фото до новини

Президент США Джо Байден під час вчорашнього звернення до американської нації запевнив Україну у майбутній підтримці: "“Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно".

Сьогодні вранці президент України Володимир Зеленський подякував президенту США Джо Байдену за потужні слова підтримки України під час вчорашнього звернення до нації. 

"Високо цінуємо і вдячні за лідерство США у допомозі Україні, за солідарність усього американського народу. Наші цінності – єдині, наша спільна мета – перемога. Україна вільно обирає своє майбутнє. Так є. І так буде!", - написав Володимир Зеленський у твітері, інформує Dailylviv.com.

Президент Джо Байден у своїй промові “Про стан справ в країні” наголосив на підтримці Сполученими Штатами України перед обличчям російської агресії, повідомив "Голос Америки".

“Так, ми планували відстоювати. І так, ми це зробили. Разом ми зробили те, що Америка завжди робить якнайкраще. Ми - на чолі. Ми об’єднали НАТО і побудували глобальну коаліцію. Ми протистоїмо агресії Путіна. Ми стали з українським народом”, - заявив у промові президент США.

Джо Байден додав: “Наша сила - це не лише приклад нашої сили, а й сила нашого прикладу. Пам’ятаймо - світ спостерігає. Я виступав із цієї зали рік тому, лише за кілька днів після того, як Владімір Путін розв’язав свою жорстоку атаку проти України. Смертельний напад, що викликає в пам’яті образи смерті та руйнування, яких Європа зазнала під час Другої світової війни. Вторгнення Путіна стало випробуванням віку. Випробуванням Америки. Випробуванням світу. Чи відстоюватимемо ми найголовніші принципи? Чи відстоюватимемо ми суверенітет? Чи відстоюватимемо право людей жити вільними від тиранії? Чи відстоюватимемо захист демократії? Такий захист має значення для нас, оскільки він зберігає мир і застерігає потенційних агресорів від загрози нашій безпеці та процвітанню. Через рік ми знаємо відповідь”.

Серед почесних гостей під час виступу президента США Джо Байдена "Про стан справ у країні" перед Конгресом була посолка України у США Оксана Маркарова. Байден у промові назвав її людиною, яка “уособлює не лише свою націю, а й мужність свого народу”.

Допомогу США Україні контролюватимуть американські інспектори і компанія Deloitte

США надсилають в Україну найбільш передову військову техніку у світі, - Байден

США відправлять в Україну більш сучасну та летальнішу версію Abrams, - Пентагон

Посолка України у США Оксана Маркарова у Конгресі під час промови президента Байдена
Посолка України у США Оксана Маркарова у Конгресі під час промови президента Байдена "Про стан справ в країні" 7 лютого 2023 року. REUTERS/Leah Millis

“Ми будемо з вами стільки, скільки потрібно. Наша нація працює заради збільшення свободи, гідності та миру не лише в Європі, а скрізь”, - сказав президент Байден.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів