Допомогу США Україні контролюватимуть американські інспектори і компанія Deloitte

07:27 28 січня 2023 р.

Фото до новини

США вимагають, щоб українські посадовці реєстрували всю отриману військову техніку, відстежували її просування до лінії фронту та повідомляли про витрати боєприпасів і будь-які пошкодження чи знищення зброї.

Україна посідає 122 місце зі 180 країн за індексом корупції Transparency International, що робить її другою за корумпованістю країною в Європі після Росії. Про це повідомило видання The New York Times, пише Dailylviv.com. Маючи це на увазі, адміністрація Байдена вжила додаткових заходів для забезпечення контролю за військовим обладнанням та зброєю, яку США надсилають Україні

США вимагають, щоб українські посадовці реєстрували всю отриману військову техніку, відстежували її просування до лінії фронту та повідомляли про витрати боєприпасів і будь-які пошкодження чи знищення зброї. Американський персонал проводить інспекції для відстеження зброї США всередині України, де це дозволяють умови безпеки.

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), яке розпоряджається бюджетною підтримкою в розмірі 13 мільярдів доларів, уклало контракт з Консалтингово-аудиторською компанією , для моніторингу допомоги. Минулої осені компанія Deloitte завершила перевірку грошових потоків, які Агентство США з міжнародного розвитку надало через Світовий банк до українського бюджету, і не виявила жодних «значних проблемних питань», заявили в USAID.

Міністр оборони України Олексій Резніков та генеральний інспектор міністерства оборони США Роберт Сторч учора обговорили питання співпраці та забезпечення контролю за озброєнням. Про це Резніков повідомив у Фейсбуці.
 
За його словами,  делегація інспекторів США відзначила перші результати впровадження Міноборони України логістичної програми LOGFAS,  яка дозволяє моніторити постачання озброєння від країн-партнерів і контролювати рух матеріально-технічної допомоги.
 
Співрозмовники обговорили подальшу роботу з автоматизації для забезпечення контролю та унеможливлення корупції.
 
Сполучені Штати Америки готові надавати Україні танки Abrams та інше озброєння у довгостроковій перспективі. Про це заявила речниця Міноборони США Сабріна Сінгх під час брифінгу.
 
 
 
 
 
 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів