USAID надає Україні $125 млн на деталі і обладнання для ремонту енергосистеми

00:02 19 січня 2023 р.

Фото до новини

Адміністрація Байдена надає 125 мільйонів доларів на електричні деталі та інші матеріали, щоб допомогти ремонтним бригадам в Україні відновити енергосистему після російських ракетних ударів.

Про це, як повідомляє AP, заявила у середу керівниця Агентства з Міжнародного розвитку США Саманта Пауер, пише Dailylviv.com.

Агентство США з міжнародного розвитку планує використати ці гроші для закупівлі резервної електроенергії для систем водопостачання та теплопостачання Києва. Фінансування також допоможе поповнити запаси газових турбін, трансформаторів та іншого життєво необхідного енергетичного обладнання.

Адміністратор USAID Саманта Пауер, яка відвідує Всесвітній економічний форум у Давосі, Швейцарія, оголосила про фінансування під час зустрічі з першою леді України Оленою Зеленською та іншими. У заяві USAID йдеться, що гроші надійдуть із додаткового фінансування України, схваленого Конгресом минулого місяця.

Попередня енергетична допомога USAID після вторгнення Росії в Україну в лютому включала постачання 1415 генераторів для забезпечення опалення та освітлення в школах, лікарнях та інших місцях по всій Україні. USAID також інвестував 55 мільйонів доларів в інфраструктуру теплопостачання України.

На Сихові за допомогою США відкривають коворкінг

7 млн українців у 19 областях при підготовці до зими відчують допомогу США - USAID

США надають майже 368 мільйонів доларів на додаткову гуманітарну допомогу Україні

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів