США надають майже 368 мільйонів доларів на додаткову гуманітарну допомогу Україні

23:57 9 липня 2022 р.

Фото до новини

США надають майже 368 мільйонів доларів на додаткову гуманітарну допомогу Україні, повідомив Державний секретар США Ентоні Блінкен.

Про це інформує Голос Америки, пише Dailylviv.com.

«Наша відданість народу України рішуча. Сполучені Штати надають майже 368 мільйонів доларів додаткової гуманітарної допомоги для підтримки людей в Україні та біженців, які змушені покинути свою країну в пошуках безпеки в розпал жорстокої війни Росії», - написав він у своєму твіттері під час повернення із саміту міністрів закордонних справ країн Групи 20, що проходила на острові Балі, Індонезія.

“На сьогодні понад 11 мільйонів людей – понад чверть населення України – були змушені залишити свої домівки через невиправдану війну Росії, а 15,7 мільйонів людей потребують допомоги. З початку повномасштабної війни президента Путіна в лютому Сполучені Штати надали понад 1,28 мільярда доларів гуманітарної допомоги для вирішення цієї кризи, і ми є найбільшим донором гуманітарної допомоги Україні,” – йдеться в заяві на вебсайті Державного департаменту США.

Це додаткове фінансування, повідомляє Держдеп, включає майже 288 мільйонів доларів США, які надійдуть через Державний департамент і понад 80 мільйонів доларів США, що надаються через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), і «забезпечить їжею, безпечною питною водою, грошовою допомогою, захистом, доступним притулком, екстреною медичною допомогою, матеріально-технічним забезпеченням та гуманітарною координацією».

США приймуть до 100 000 українців, які втікають від війни - джерела

Байден попросив у Конгресу $33 млрд для України до вересня цього року: як розподілять кошти

США планують надати $10 млрд для України та країн східного флангу НАТО: кому скільки

США дають утричі менше, аніж просила Україна, але найбільше від часів Плану Маршалла

США підтримуватимуть Україну аж до її перемоги над Росією, - Пелосі

Швидке постачання зі США: озброєння і спорядження (відео)

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів