США планують надати $10 млрд для України та країн східного флангу НАТО: кому скільки

23:14 3 березня 2022 р.

Фото до новини

Пентагон отримає 550 млн доларів на поповнення складів зброї, яку постачають в Україну, і 1,2 мільярда доларів на додаткове озброєння для Києва. Крім того, американці виділять 1 мільярд 750 мільйонів на економічну допомогу Україні та країнам регіону, які постраждали від кризи

Про це інформує Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Менше половини цих коштів отримає Пентагон на військову підтримку України. Решта буде витрачена переважно на гуманітарну діяльність, допомогу біженцям та підтримку союзників. Білий дім передав цю пропозицію Конгресу.

Фінансовий пакет Пентагону в 4 мільярди 800 мільйонів включає суму в 1,8 мільярда 800 мільйонів на присутність американських військ на східному фланзі НАТО. Ще 1 мільярд 250 мільйонів буде виділено на розвідувальні операції, кібербезпеку та секретні програми. Також Пентагон отримає 550 млн доларів на поповнення складів зброї, яку постачають в Україну, і 1,2 мільярда доларів на додаткове озброєння для Києва.

З 5 мільярдів доларів для Державного департаменту 2 мільярди 750 мільйонів доларів буде виділено на гуманітарну допомогу та допомогу біженцям. Країни східного флангу НАТО та Україна отримають 500 мільйонів у рамках військової допомоги.

Крім того, американці виділять 1 мільярд 750 мільйонів на економічну допомогу Україні та країнам регіону, які постраждали від кризи. До коштів Держдепартаменту входять кошти для Польщі. 51 мільйон доларів отримає команда, якій поставлено завдання ідентифікувати та санкціонувати активи російських олігархів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів