Міноборони реформує систему харчування для захисту від корупції: які будуть зміни

16:27 25 січня 2023 р.

Фото до новини

Міністр оборони України Олексій Резніков ініціюватиме запровадження гнучких уніфікованих меню у системі забезпечення харчуванням військовослужбовців для запобігання корупційним зловживанням у цій сфері.

Про це Олексій Резніков повідомив депутатам на засіданні антикорупційного комітету, пише Dailylviv.com. 

"Рішення я вбачаю в тому, щоб запровадити у ЗСУ гнучку, але уніфіковану систему меню. В основі формування якого будуть не гроші та калорії, а одиниці виміру (грам/шт.) та калорії. Це поширений у НАТО підхід, - написав Міністр на власній сторінці у Facebook.

За його словами, нова система буде запроваджена впродовж 4-5 місяців.

"Викликом є те, що існують особливі вимоги до харчування видів, родів та сил ЗСУ. Є ВМСУ, десантники, авіація зі своїми особливостями. Є відмінності між харчування у польових умовах на фронті та у пункті постійної дислокації. Весь цей масив необхідно опрацювати. Ми почали готувати ґрунт для цих змін восени, але під час війни маємо діяти акуратно, адже безперервність постачання продовольства – безумовний пріоритет, - підкреслив Міністр.

В планах Міністерства також  розробити і запровадити веганське, халяльне, кошерне меню та пісне меню християнської традиції

Олексій Резніков також повідомив, що у ході засідання антикорупційного комітету досягнуто домовленості з Рахунковою палатою щодо створення методики моніторингу тилового забезпечення і забезпечення зброєю з урахуванням досвіду країн партнерів. 

Міністр підтримав ініціативу народних депутатів зробити частину оборонних закупівель відкритими. 

"Цей підхід повністю відповідає моєму баченню.

Спільно з комітетами ми знайдемо формат, який гарантуватиме безпеку постачальників і збереже чутливу інформацію про ЗСУ. Але водночас зробить закупівлі більш прозорими, а бюджетні кошти – більш доступними для громадського контролю",- сказав міністр.

Богдана Хмельницького і його шефа звільнили з Міноборони, але проблема закупівель не вичерпана

Купував яйця на вагу: заступник міністра оборони написав заяву на звільнення

 
 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів