«Якщо ізраїльські араби захочуть ідентифікувати себе з Газою, я можу відправити їх туди автобусом»

21:47 22 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Таке заявив генеральний інспектор поліції Ізраїлю Яаков (Кобі) Шабтай у відеоролику, завантаженому на арабомовний обліковий запис поліції в TikTok.

Про це повідомляють ізраїльські медіа, пише Dailylviv.com.

Генеральний інспектор поліції Кобі Шабтай заявив, що не дозволить проводити демонстрації на підтримку мешканців сектору Гази. Усіх охочих висловити солідарність з Газою він пообіцяв відвезти прямо до анклаву ХАМАСу.

Заява була зроблена ще 17 жовтня після наради зі співробітниками відомства Прибережного району. Він попередив, що поліція виявлятиме нульову толерантність до акцій на підтримку мешканців сектору Газа.

Читайте також: Ізраїль і США дослідять, чому напад ХАМАС став несподіваним

Як повідомив тепер генеральний інспектор поліції Ізраїлю Яаков (Кобі) Шабтай, арабські громадяни Ізраїлю поводяться зразково з початку війни з ХАМАСом.

Шабтай заявив на засіданні парламентської комісії з питань національної безпеки, що має похвалити «зразкову поведінку» арабської меншості Ізраїлю, зазначивши, що за останні два тижні не було «нульових інцидентів» внутрішніх зіткнень.

Шабтай каже, що поліція перебуває в контакті з місцевими лідерами та готова на випадок зміни ситуації.

Минулого тижня Шабтай у відеоролику, завантаженому на арабомовний обліковий запис поліції в TikTok, стверджував, що якщо ізраїльські араби захочуть ідентифікувати себе з Газою, «я можу відправити їх туди автобусом».

Нагадаємо, лідери ЄС засудили ХАМАС, а Ліги арабських держав та Африканського союзу розкритикували Ізраїль.

Як писав Dailylviv.com раніше, ізраїльській армії пророкують в Газі жорстокі бої в тунелях.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів