Президент США Джо Байден назвав Путіна тираном і зрівняв його з терористами

10:04 20 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Вперше на рівні президента США проведено паралелі між путінським терористичним режимом і терористами «Хамас».

19 жовтня президент США Джо Байден звернувся до американського народу з промовою. Він говорив про війну в Україні та ситуацію довкола нападу бойовиків «Хамасу» на Ізраїль. Про це повідомляє, зокрема, Радіо Свобода, пише Dailylviv.com

"Ми не можемо допустити і не допустимо перемоги таких терористів, як «Хамас» і тиранів, як Путін. Я відмовляюся дозволити цьому статися. Ми повинні пам’ятати, хто ми є. Ми Сполучені Штати Америки, Сполучені Штати Америки!», – наголосив президент США Джо Байден у зверненні до народу.

Президент США наголосив на тому, як українці постраждали після російського вторгнення: «ми не забули про масові поховання, знайдені тіла зі слідами тортур, зґвалтування, які росіяни використовували як зброю, і тисячі й тисячі українських дітей, насильно вивезених до Росії, вкрадених у батьків».

Надзвичайний та Повноважний посол України в США Оксана Маркарова відреагувала на звернення президента Джо Байдена до нації.

«Дякуємо нашому стратегічному другу Америці за всю підтримку нашої боротьби, за розуміння її важливості для всього цивілізованого світу і президенту Байдену за лідерство і це чітке, однозначне і моральне звернення з поясненням для американців», – зазначила дипломатка.

Вона вказала на важливі моменти у промові американського лідера:

- бюджетний запит Адміністрації на підтримку України буде поданий до Конгресу в рамках спільного пакету з Ізраїлем;

- Україна та Ізраїль названі «критично важливими» партнерами США, підтримка яких відповідає національним інтересам Америки;

- вперше на рівні президента США «проведено паралелі між путінським терористичним режимом і терористами «Хамас» і ця паралель Путін-«Хамас» стала основним трендом в медійному просторі США»;

- заявлено про роль Ірану у підтримці як РФ, так і «Хамасу»;

- «чітко наголошено» на важливості підтримки і на її терміновості.

Також, за словами Маркарової, промова Байдена названа «однією з найкращих за його каденцію, навіть багатьма опозиційними політиками».

«Така потужна і публічна позиція президента (президента США Джо Байдена – ред.) і двопартійна підтримка в Конгресі дає нам підстави для оптимізму щодо знаходження можливості схвалення запиту Адміністрації обома палатами Конгресу», – підсумувала вона.

Західні ЗМІ 18 жовтня повідомили, що президент США проситиме у Конгресу спільний пакет на суму 100 мільярдів доларів для України, Ізраїлю, Тайваню та забезпечення безпеки на кордоні між США та Мексикою. Очікувалося, що Байден попросить Конгрес ухвалити законопроект про додаткові витрати впродовж кількох днів.

Раніше повідомлялося, що США скерують Ізраїлю артилерійські снаряди, спочатку призначені для України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів