США скерують Ізраїлю артилерійські снаряди, спочатку призначені для України

22:42 19 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Представники США припустили, що перенаправлення снарядів з України до Ізраїлю не матиме негайного впливу на здатність України боротися з російськими військами.

Пентагон планує надіслати Ізраїлю десятки тисяч 155-мм артилерійських снарядів, які були призначені для України з надзвичайних запасів США кілька місяців тому, повідомили Axios троє ізраїльських чиновників, які знають ситуацію, пише Dailylviv.com.

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) і міністерство оборони Ізраїлю повідомили своїм колегам у США, що їм терміново потрібні артилерійські снаряди, щоб підготуватися до наземного вторгнення в Газу — і потенційної ескалації війни Хезболлою вздовж ізраїльсько-ліванського кордону , - кажуть ізраїльські офіційні особи.

Але незрозуміло, чи можуть військові постачання США в Україну збільшитися, якщо війна Ізраїлю та ХАМАС перетвориться на ширший регіональний конфлікт.

Починаючи з початку 2023 року, США почали знімати 155-мм артилерійські снаряди зі своїх значних запасів боєприпасів в Ізраїлі, щоб відправити їх в Україну.

Читайте також: Ізраїльській армії пророкують в Газі жорстокі бої в тунелях

У той час ізраїльські військові сказали тодішньому прем’єр-міністру Яіру Лапіду та тодішньому міністру оборони Бенні Ганцу, що не існує найближчого сценарію, за якого Ізраїлю знадобляться екстрені постачання снарядів. 

Усе змінилося 7 жовтня, заявили ізраїльські офіційні особи.

Боєприпаси, які були призначені для України, були частиною збройних запасів США, які зберігаються в Ізраїлі в рамках угоди між країнами.

Доступ до місць зберігання зброї мають лише військовослужбовці США. Але згідно з угодою між країнами, Ізраїль може використати боєприпаси у воєнному сценарії в короткий термін, з дозволу США.

Ізраїль раніше вже отримував доступ до боєприпасів під час війни з Ліваном у 2006 році, а також під час конфлікту в Газі в 2014 році.

Читайте також: Війна в Україні та Ізраїлі - це одна війна, - Каспаров

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів