Війна в Україні та Ізраїлі - це одна війна, - Каспаров

08:18 9 жовтня 2023 р.

Фото до новини

ХАМАС зважився на цю криваву самогубну авантюру в Ізраїлі з подачі своїх покровителів і кураторів у Тегерані та Москві.

Відомий опозиційний політик Гаррі Каспаров опублікував коментар з приводу нападу ХАМАСу на Ізраїль, пише Dailylviv.com.

"Масштабний терористичний напад ХАМАСу на Ізраїль не можна розглядати поза контекстом злочинної війни Росії проти України, що триває, - наголошує Гаррі Каспаров. - Поза сумнівом, ХАМАС зважився на цю криваву самогубну авантюру з подачі своїх покровителів та кураторів у Тегерані та Москві.

Треба розуміти, що це одна війна - і вчора у сил свободи лінія фронту збільшилася за рахунок південних і північних кордонів єврейської держави. На жаль, все вказує на те, що військова ескалація на Близькому Сході не вирішиться за короткий час.

Нерішучість Заходу у визначенні кінцевої мети війни в Україні додала впевненості у своїх силах диктаторам і терористам у всьому світі. Ще раз повторю: путінський та іранський режими не піддаються реформуванню, не можуть сприйматися як повноцінні учасники перемовного процесу і лише їхнє повне знищення має бути чітко означеною кінцевою метою вільного світу в цьому глобальному протистоянні".

Wall Street Journal повідомляло, що іранські чиновники нібито дали зелене світло для початку нападу під час зустрічі з бойовиками у Бейруті минулого тижня.

Від серпня офіцери іранського Корпусу вартових ісламської революції та бойовики ХАМАС створювали план повітряного, наземного та морського вторгнення. Деталі операції уточнювали і з ліванською «Хезболлою».

Представництво Ірану при ООН відкинуло повідомлення, що Тегеран брав участь у плануванні нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль. 

«Ми рішуче виступаємо на підтримку Палестини, проте ми не беремо участі в заходах Палестини у відповідь, оскільки ці рішення приймаються виключно самою Палестиною», – заявили в постійному представництві.

Натомість державний секретар США Ентоні Блінкен не вважає, що атака терористів ХАМАС на Ізраїль є спробою відвернути увагу Заходу від України. Про це він повідомив в ефірі каналу CBS News. Він зазначив, що якщо Ізраїлю вдасться нормалізувати відносини з іншими країнами регіону, це змінить його перспективи на далеке майбутнє.

Нагадаємо, що 7 жовтня Ізраїль був підданий масштабним ракетним атакам, внаслідок яких постраждали міста Тель-Авів, Рішон ле-Ціон, Бат-Ям, Кір'ят-Гат, Нетівот, Кфар-Саба, Ашкелон, Беер-Шева та Рамат ха-Шарон. Житлові будинки були пошкоджені, і сотні людей зазнали поранень. З боку ХАМАС було випущено близько 2500 ракет.

Бойовики палестинського руху ХАМАС напали на Ізраїль удосвіта в суботу 7 жовтня (священний день для Ізраїлю, коли багато солдатів відпускають додому). Ізраїль у відповідь оголосив війну руху ХАМАС.

Жертвами нападу ХАМАС стали понад 700 людей, постраждали 2,1 тисячі. МОЗ Палестини повідомило, що в секторі Газа загинули 424 палестинці, ще 2,2 тисячі отримали поранення. Палестину підтримали Сирія та Іран.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів