Ізраїль і США дослідять, чому напад ХАМАС став несподіваним

10:02 8 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Неочікуваний напад ХАМАС на Ізраїль 7 жовтня може вважатися одним з найбільших провалів ізраїльської розвідки з часів війни Судного дня 1973 року,

Ситуація в Ізраїлі станом на ранок 8 жовтня за повідомленнями зарубіжних медіа і соціальних мереж стала більш зрозумілою, пише Dailylviv.com.

Жертв стало більше. В Ізраїлі загинуло понад 300 людей, поранено — 1 864. Також Армія оборони Ізраїля опублікувала імена 26 своїх солдатів, що загинули під час боїв з терористами ХАМАС. 

Водночас у Секторі Гази загинули 256 людей, поранені 1788, повідомляє МОЗ Палестини.

Згідно з неофіційними даними, після атаки ХАМАСу, що сталася вчора, безвісти зникли близько 750 громадян Ізраїлю.

ХАМАС називає приблизну цифру 2500 осіб. Не всі заручники є ізраїльтянами. Точні дані ХАМАС обіцяє опублікувати найближчим часом.

Ліванське терористичне угруповання «Хезболла» заявляє про удар десятками ракет та снарядів по трьох ізраїльських позиціях у районі гори Дов на кордоні з Ліваном на знак солідарності з нападом ХАМАС на Ізраїль.

Ізраїль відповів артилерійськими ударами та ударами безпілотників.

Ізраїльські сили безпеки все ще обшукують громади на півдні Ізраїлю у пошуках терористів.

ХАМАС вдарив по лікарні в Ашкелоні, що на півдні Ізраїлю. Є поранені.

У ЦАХАЛ заявили про враження штабу розвідки ХАМАС у Секторі Гази.

Аеропорт ім. Бен-Гуріона у Тель-Авіві залишається відкритим для рейсів, що вилітають і прилітають. Деякі іноземні авіакомпанії скасували рейси до Ізраїлю, але ізраїльські авіакомпанії продовжують підтримувати регулярні рейси, також збільшується кількість зарубіжних авіарейсів.

Неочікуваний напад ХАМАС на Ізраїль може вважатися одним з найбільших провалів ізраїльської розвідки з часів війни Судного дня 1973 року, написав Bloomberg.

Хоча ізраїльські офіційні особи місяцями заявляли, що палестинські бойовики готуються до нападу, час і масштаби нападу, вочевидь, заскочили прем'єр-міністра Нетаньягу зненацька. Ізраїль і його союзник США, які виділили Ізраїлю 3,3 мільярда доларів на оборонні витрати у 2022 році, вивчатимуть, хто несе найбільшу відповідальність, і як це сталося.

Зараз Ізраїль налаштований дуже рішуче. "ХАМАС розпочав війну, ми її закінчимо", - з таким гаслом ведуть бойові дії ізраїльські військові. 

Ізраїль продовжує знищувати терористів і зараз узяв під контроль усі прикордонні міста. Звільнено багато заручників.

Триває також обстріл Гази. Відбулися влучний удар по будівлі МВС ХАМАСу та знищення цілей противника з повітря.

Зараз ізраїльські війська вже увійшли до Гази та розпочали бій.

ХАМАС також продовжує запускати ракети Ізраїлем.

Нагадаємо, вчора  бойовики ХАМАС вдерлися до Ізраїлю, армія оголосила про готовність до війни. Зокрема, бойовики увійшли до ізраїльських міст Ашкелон і Сдерот, люди ховаються у контейнерах.  Також ХАМАС здійснив ракетний обстріл Тель-Авіву. По місту було  випущено 150 ракет, є поранені.

У відповідь на масову атаку терористичної групи ХАМАС прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу зробив публічну заяву про те, що країна перебуває у стані війни.

Також учора Lufthansa та низка інших авіакомпаній скасували рейси до Ізраїлю. 

Атака на Ізраїль стала найбільшою за кількістю жертв за 50 років. Минулого разу подібні втрати Ізраїль зазнав у жовтні 1973 року, коли країну атакувала коаліція арабських держав (Єгипет, Сирія, Ірак). Світові ЗМІ пишуть, що країна виявилася не готовою до такої атаки. Несподіваний напад ХАМАС вже називають «історичним провалом» ізраїльських спецслужб.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів