Бойовики ХАМАС увійшли до ізраїльських міст Ашкелон і Сдерот, люди ховаються у контейнерах (відео)

11:27 7 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Ніколи раніше такого масштабного нападу ХАМАС на Ізраїль не було.


Про це повідомляє Bild, пише Dailylviv.com.

Ашкелон розташований на березі Середземного моря за 7 км від кордону сектора Газа. Мешканці викладають відео, як у суботу вранці ісламісти патрулюють із автоматами площу у центрі міста. Також з'являються кадри бойовиків на вулицях ізраїльського міста Сдерот за 3 км від Гази.

«Раніше такого масштабного нападу ХАМАС на Ізраїль ніколи не було. Терористи захопили центр ізраїльського міста Ашкелон (7 км на північ від Гази) після прориву із сектора. Здерот також, зважаючи на все, частково перебуває під контролем ХАМАС. Це означає війну», - пише військовий аналітик BILD Юліан Репке.

Мешканці Ізраїлю поблизу Сектора Газа продовжують просити про допомогу та повідомляти про стрілянину з боку терористів усередині міст, тоді як на вулицях присутність ЦАХАЛ невелика або взагалі відсутня, пише The Times of IsraeI.

Вагітна мешканка кібуцу Суфа розмовляє з каналом 12 із безпечної кімнати зі своєю дворічною дитиною та близькими родичами, кажучи: «Вони стріляють у наш будинок, вони намагаються зламати двері сейфової кімнати».

Вона повідомляє, що її чоловік і четверо інших озброєних жителів воюють на вулицях без допомоги військових.

«Я не розумію, як це все ще триває. Ми в цій ситуації з 6 ранку», – каже вона. «Чотири людини не можуть боротися з ними поодинці

«Пришліть допомогу, будь ласка», — кричить вона.

Мешканці інших районів поблизу сектора Газа повідомляють про безпрецедентні бої в усіх основних ізраїльських ЗМІ. У Instagram-історії житель Кфар-Гази пише: «Я вас дуже прошу!!! Ми нікого не можемо зловити! У Кфар-Газі є терористи, надішліть війська в кібуц Кфар-Газа!!!»

Репортер каналу 12 у Беер-Шеві розповідає про отримання десятків прохань про допомогу від жителів сектора Газа.

Мір'ям Рейнен, 42-річний волонтер-пожежник у Нахал Оз, розповідає AP: «З ракетами ми чомусь почуваємося безпечніше, знаючи, що у нас є Залізний купол (система протиракетної оборони) і наші безпечні кімнати. Але знання про те, що терористи ходять по громадах, — це інший страх», — сказала вона, додавши, що вона та її троє дітей були надто налякані, щоб покинути притулок навіть на мить, щоб скористатися туалетом.

На відео зі соцмереж - люди ховаються від бойовиків у сміттєвих контейнерах.

Нагадаємо, Нагадаємо, бойовики ХАМАС сьогодні вдерлися до Ізраїлю, армія оголосила про готовність до війни.

Згодом, прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу зробив свою першу публічну заяву щодо масової атаки терористичної групи ХАМАС, заявивши, що країна перебуває у стані війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів