Бойовики ХАМАС вдерлися до Ізраїлю, армія оголосила про готовність до війни (доповнюємо)

11:08 7 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Бойовики ХАМАС перейшли кордон Гази та вдерлися до Ізраїлю, армія оголосила про готовність до війни.

Про це повідомляє The Times of IsraeI, пише Dailylviv.com.

У ніч на суботу ісламські бойовики із сектору Газа випустили понад 2200 ракет по Ізраїлю, а потім перейшли кордон анклаву та атакували територію єврейської держави. У відповідь Армія оборони Ізраїлю оголосила про «стан готовності до війни» та початок операції «Залізні мечі» в Газі.

Повідомляється про захоплення бойовиками КПП «Ерез» та вуличних боїв у прикордонних ізраїльських містах. У них беруть участь не тільки ХАМАС, а й угруповання «Ісламський джихад». Зважаючи на кадри, деякі бойовики десантувалися на параплані.

МОЗ Ізраїлю повідомляє про більш ніж 100 поранених. У Беер-Шеві до лікарень надійшли 80 осіб, у Тель-Авіві — 17, у Реховоті — 21. Судячи з кадрів із вулиць прикордонних міст, є й убиті мирні жителі. ХАМАС стверджує, що близько 35 ізраїльтян захоплено в полон.

Армія оборони Ізраїлю повідомляє, що у відповідь десятки винищувачів завдають ударів по об'єктах, що належать терористичному угрупуванню ХАМАС у секторі Газа.

Мешканець кібуцу Беері розповів каналу 12 News, що вони забарикадувалися у своїх будинках і вважають, що влада їх покинула, оскільки терористи ХАМАСу проникли в їхню громаду.

«Будь ласка, надішліть війська», — каже Елі Мессіка, використовуючи телеканал як канал у відчайдушній спробі поговорити з владою.

«Тут є поранені», — каже він. «Там горять будинки».

Повідомляється, що бойовики ХАМАС увійшли до ізраїльських міст Ашкелон і Сдерот. Ашкелон розташований на березі Середземного моря за 7 км від кордону сектора Газа. Мешканці викладають відео, як у суботу вранці ісламісти патрулюють із автоматами площу у центрі міста. Також з'являються кадри бойовиків на вулицях ізраїльського міста Сдерот за 3 км від Гази.

Згодом, прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу зробив свою першу публічну заяву щодо масової атаки терористичної групи ХАМАС, заявивши, що країна перебуває у стані війни.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів