Зруйнування сектора Газа втягне у війну з Ізраїлем кілька країн

08:31 10 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У такому випадку світ повністю зміниться, і поки що неможливо говорити про те, який результат буде війни в Ізраїлі і в якому статусі країна вийде з нього.

Прес-секретар ізраїльської армії Агарі повідомив, що південні кордони зі сектором Газа, звідки бойовики ХАМАСу та «Ісламського джихаду» 7 жовтня вторглися на територію Ізраїлю, повністю взяті під контроль. Про це повідомляють медіа Ізраїлю, пише Dailylviv.com.

Представник Пентагону повідомив про посилення підтримки Ізраїлю та відправлення ППО та боєприпасів до Ізраїлю.

Минулої ночі ізраїльська армія завдала ударів більш ніж по 200 військових об'єктах збройних формувань ХАМАСу та «Ісламського джихаду» у секторі Газа.

Жителі сектору Газа починають залишати сектор у бік Єгипту.

Читайте на цю тему:

Війна в Україні та Ізраїлі - це одна війна, - Каспаров

Напад ХАМАС на Ізраїль відверне увагу світу від війни в Україні, - Дуда

На думку колишнього радника Пентагону Макгрегора, Ізраїль діями у відповідь і у разі руйнування сектора Газа буде залучений у війну з Туреччиною та Іраном. 

"Якщо в офіційно розпочату війну як учасники увійдуть Іран і Туреччина, услід за ними піде і Єгипет. У цьому випадку світ повністю зміниться, і поки що неможливо говорити про те, який результат буде війни в Ізраїлі і в якому статусі країна вийде з нього". Йорданія може розвалитися під тиском внутрішніх заворушень.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів