Байден проситиме Конгрес про додаткову багатомільярдну допомогу США для Ізраїля, України, Тайваню

08:27 20 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Президент США назвав її розумною інвестицією, яка буде приносити дивіденди американській безпеці впродовж багатьох поколінь.

Президент США Джо Байден під час промови в овальному кабінеті звернувся до нації після поїздки на Близький Схід і заявив, що і ХАМАС, і Путін хочуть «знищити» сусідні демократії. Про це повідомив телеканал Sky, пише Dailylviv.com.

«Якщо міжнародна агресія продовжуватиметься, конфлікт і хаос можуть поширитися в інших частинах світу», – сказав Байден. Супротивники Америки спостерігають за тим, як розгортаються обидва конфлікти, і залежно від результату можуть викликати проблеми в інших частинах світу.

«Хамас і Путін представляють різні загрози, але вони мають спільне. Вони обидва хочуть повністю знищити сусідню демократію», однак, зазначив, що вони «являють собою різні загрози».

Він оголосив, що забезпечення успіху Ізраїлю та України є життєво важливим для національної безпеки Америки, і в п’ятницю він подасть до Конгресу терміновий бюджетний запит на мільярди доларів. Додаткове фінансування України та Ізраїлю, підтримка обох країн є «життєво важливою для національної безпеки Америки», наголосив Байден.

«Я завтра представлю конгресу пакет заходів щодо забезпечення безпеки Ізраїлю та України. Пакет, який ви ніколи раніше не бачили. Це розумна інвестиція, яка буде приносити дивіденди американській безпеці впродовж багатьох поколінь», — сказав Джо Байден.

Президент США наголосив, що терористичне угруповання ХАМАС «не представляє палестинський народ» і звинуватив його у використанні палестинців «як живого щита». Він виступив проти ісламофобії та антисемітизму, а також сказав, що «ізраїльтяни та палестинці однаково заслуговують на те, щоб жити в безпеці, гідності та мирі».

Пропозиція Байдена передбачає гроші для України, Ізраїлю, Тайваню, гуманітарну допомогу та управління кордоном.

Бвйден сподіваєься, що об’єднання всіх цих питань в один законодавчий акт створить необхідну політичну підтримку для схвалення Конгресом.

Президент підтвердив свою обіцянку повернути додому громадян США, що опинилися в заручниках.

Раніше міністр фінансів США Джанет Єллен заявила, що «Америка, поза всяким сумнівом, може дозволити собі підтримувати Ізраїль і надавати необхідну військову допомогу Ізраїлю. І ми також можемо і маємо підтримувати Україну у її боротьбі проти Росії».

З'явилася новина і про те, що США скерують Ізраїлю артилерійські снаряди, спочатку призначені для України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів