Багато німців симпатизують ХАМАС

13:36 9 жовтня 2023 р.

Фото до новини

У вихідні у Берліні та інших містах Німеччини пройшли мітинги на підтримку палестинських терористів

Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

Німецька преса коментує події на Близькому Сході. За даними журналістів, відповідальність за напад ХАМАС на Ізраїль лежить на Іранові. Тим часом у Берліні кілька десятків людей арабського походження зібралися на антиізраїльські демонстрації. 

«Натхненником для нинішньої війни в Ізраїлі є режим в Ірані», — каже німецький історик Міхаель Вольфсон. На шпальтах Bild він нагадує, що останніми тижнями ісламісти з ХАМАС і ліванської Хезболли регулярно зустрічалися з представниками влади в Тегерані, щоб обговорити можливість проведення «скоординованої акції».

Читайте також: Напад ХАМАС на Ізраїль відверне увагу світу від війни в Україні, - Дуда

«Мулли скористалися нестабільною політичною ситуацією в Єрусалимі», — пише історик. За словами публіциста Генріка Бродера, багато простих німців також виявляють ознаки симпатії до ХАМАС. «Подібне було 50 років тому під час війни Судного дня. Уряди Єгипту та Сирії хотіли знищити Ізраїль. Країна встояла завдяки підтримці США. Німеччина тоді не поспішала із допомогою.

На вихідних у Берліні та інших містах Німеччини пройшли мітинги на підтримку палестинських терористів. Арабські жителі столичного району Нойкельн вигукували антиізраїльські гасла. Німецькі політики заявляють, що така поведінка є підставою для випровадження з країни.

Нагадаємо, сьогодні МЗС України повідомило про  успішну рятувальну операцію, яку провели наші дипломати в Ізраїлі.  Зокрема вдалося вивезли із міста Сдерот українського хлопчика, який зазнав поранень під час нападу бойовиків, і розшукати п‘ятьох громадян, які вважалися зниклими на півдні Ізраїлю.

Як повідомляв Dailylviv.com, вранці 7 жовтня палестинське ісламістське угруповання ХАМАС розпочало атаку на Ізраїль. Бойовики вдертися в країну, одночасно завдаючи масованого ракетного удару.

Армія Ізраїлю оголосила про початок контртерористичної операції «Залізні мечі» у відповідь на атаку ХАМАС, а прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу заявив, що країна перебуває у стані війни, розпочато зачистку терористів.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів