Виконавча директорка Єврорегіон Карпати-Україна залишає посаду

23:25 2 вересня 2021 р.

Фото до новини

Виконавча директорка Асоціації органів місцевого самоврядування «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин залишає посаду.

Про це вона повідомила сьогодні, 2 вересня, у Facebook, пише Dailylviv.com.

"З 13 вересня складу повноваження виконавчої директорки асоціації. Ще обов’язково про це напишу – це точно буде багато букв – бо Єврорегіон – це не просто робота, це частина мого життя, це велика кількість друзів, однодумців, партнерів; велика кількість проєктів; це масштабна системна робота, з якою невелика організація стала впливовою структурою, з якою працюють і хочуть працювати державні та міждержавні структури. Для мене честь було бути частиною цієї карпатської сім'ї",- написала Галина Литвин.

Виконавчою директокою асоціації Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» вона була з 2008 року. До цього Галина Литвин працювала консультантом голови Старосамбірської райради з питань транскордонного співробітництва та взаємовз'язків з громадами.

Головою правління Асоціації «Єврорегіон Карпати – Україна» є голова Львівської обласної ради Ірина Гримак. До неї цю посаду обіймав попередній голова Львівської облради Олександр Ганущин.

Нагадаємо, 23 березня Служба безпеки України задокументувала масштабну схему привласнення бюджетних коштів. Посадовці організували оборудку під час реалізації міжнародного проекту з благоустрою і будівництва об’єктів туристичної інфраструктури.

За даними досудового розслідування встановлено, що до схеми причетні учасники однієї з асоціацій органів місцевого самоврядування. Вона об’єднує районні ради Львівської, Івано-Франківської та Закарпатської областей.

Співробітники спецслужби задокументували, що асоціація стала розпорядником грошей, виділених як з держбюджету через субвенцію, так і наданих Європейським Союзом. Зловмисники залучили до протиправного механізму представників кількох підприємств-підрядників. Організатори вносили до актів виконаних робіт завищені дані про вартість обладнання і обсяги виконаних робіт.

За висновками експертів, зловмисники привласнили понад 1,3 млн грн. Своїми діями вони також могли зашкодити іміджу України на міжнародній арені.

Як повідомив один з телеграмканалів, йшлося про підприємців, які уклададали угоди з асоціацією "Єврорегіон "Карпати-Україна".

Єврорегіон Карпати-Україна: Ганущина замінили на Гримак

Центр байдаркового туризму на Львівщині не збудували, але за байдарки переплатили майже пів млн грн

Сокальська райрада купила 34 байдарки і переплатила за них майже пів млн грн

245 тис грн за одноденний форум заплатить "Єврорегіон Карпати-Україна" своїй людині

Єврорегіон Карпати-Україна: у Львові гроші ЄС ділять кулуарно

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів