Війна в Україні може тривати роками, - спецслужби Польщі

19:12 27 листопада 2022 р.

Фото до новини

Сьогодні немає реальної перспективи змін у Кремлі.

Так вважає заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин. В неділю, 27 листопада, в інтерв'ю італійській газеті Il Messaggero він висловив думку, що війна в Україні може тривати роками. Про це повідомило Польське радіо, пише Dailylviv.com.

В інтерв’ю Станіслав Жарин заявив: «Наш досвід і наші аналізи чітко показують, що Росія впродовж багатьох років є головною загрозою тривалому миру та стабільності в нашій частині світу». Він додав, що новий російський імперіалізм утверджується роками.

Також заступник міністра-координатора спецслужб зазначив: «Наші дані свідчать про те, що Кремль згуртований навколо імперських прагнень, і будь-яка критика стосується не стратегії як такої, а засобів досягнення поставлених цілей».

«Звичайно, — застеріг він, — не можна виключати державного перевороту на верхівці влади; такі зміни іноді відбуваються. У випадку тиранії вони криваві та жорстокі. Але сьогодні немає реальної перспективи змін у Кремлі».

«І якщо це колись станеться, ми повинні пам'ятати одну річ: Росія — це режим, в основі якого стоять спецслужби і пострадянські механізми влади. Переміщення фігур на політичній шахівниці не змінить імперського курсу російської політики», — пояснив він.

За словами заступника міністра-координатора спецслужб, масовані ракетні обстріли та руйнування ключової інфраструктури в Україні чітко свідчать про те, що Росія хоче продовжувати війну і не має наміру відступати.

«Головною і довгостроковою метою Росії залишається або завоювання України, або її повне знищення», — сказав Жарин.

За його словами, Захід має знайти спосіб продовжувати підтримувати Україну, «оскільки це єдина надія на зупинення Росії».

Станіслав Жарин також наголосив на тому, що Польща є постійною мішенню «російської гібридної діяльності, такої як кібератаки та операції з дезінформації».

Чергова хвиля прихованої мобілізації в російські окупаційні війська

Американці прогнозують ріст воєнних операцій з наступних тижнів

Денис Шмигаль повідомив про оперативну допомогу від ЄС для ремонту електромереж

Республіканці висловилися за відправлення в Україну ракет великої дальності

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів