Уряд розробляє законопроект про місцеві референдуми

11:30 4 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dzvin.org

Про це повідомив у п’ятницю віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман.

Віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Гройсман повідомив сьогодні, 4 квітня, в інтерв'ю інформаційній агенції «Інтерфакс-Україна», що в уряді в рамках реформи місцевого самоврядування розробляється законопроект, який урегулює процедуру проведення місцевих референдумів, повідомив віце-прем'єр-міністр регіонального розвитку. Дослівно ж він сказав: «Наразі напрацьовується законопроект про проведення місцевих референдумів. Люди отримають можливість за допомогою цього інструменту виносити на обговорення й вирішувати питання, які хвилюють їх».

Окрім цього, за його словами Гройсмана, триває робота над двома законопроектами: про добровільне об'єднання громад і про співпрацю територіальних громад. Віце-прем'єр-міністр зазначив: «Громади зможуть або об'єднуватися, або укладати угоди про співпрацю з метою об'єднання ресурсів для вирішення загальних проблем. Ми розраховуємо, що у квітні-травні ці проекти документів розглянуть уряд і парламент».

Як інформував «Щоденний Львів», 2 квітня Янукович закликав в інтерв’ю журналістам у Ростові-на-Дону: «Слід провести референдум щодо статусу регіонів»; керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук впевнений російські диверсанти з'являться й для підтримки «референдумів» на Сході України; «федералізатори» погрожують «підняти» 6 квітня «народну армію Південного Сходу» –збір «народного ополчення» в неділю на центральних площах країни обіцяють у разі, якщо не будуть скасовані президентські вибори й не призначать референдум з федералізації; МЗС Росії засумнівалося в долі Української держави, якщо у ній не проведуть конституційну реформу, керівник МЗС Росії Лавров наполягає, щоб нова Конституція України гарантувала федеративний устрій і підтвердила та закріпила позаблоковий устрій нашої країни; МЗС України кваліфікувало «рекомендації РФ про федералізацію» як неприпустимимі й коментувало їх так: «Під дулами своїх автоматів цей агресор вимагає тільки одного – повної капітуляції України, її розколу і знищення Української державності. Саме так і ніяк інакше розцінюються в Україні умови щодо федералізації, другої державної мови, референдумів тощо»; російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер пояснив в американському журналі «Foreign Policy»: «Глава МЗС Росії Лавров уточнив, що нова конституція повинна зробити Україну федеративною державою. «Це перетворить російськомовні області на «фактичний протекторат Росії. Контроль над ними дозволить Москві протягнути коридор у Придністров'ї. У підсумку частини «федеративної України», можливо, приєднаються до РФ». Тим часом »федералізатори» погрожують «підняти» 6 квітня «народну армію Південного Сходу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів