Російські диверсанти з'являться й для підтримки «референдумів» на Сході України, – експерт

21:00 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: svpressa.ru

У вірогідності спроб реалізації там «кримського сценарію» керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук впевнений на 90%, а ще на 10% – в повномасштабному вторгненні туди військ РФ.

Керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 2 квітня, в коментарі інформагенції «Українські Національні Новини»:

«Ніякого зменшення російських військ біля східних кордонів України немає. Є «видиме» зменшення, тобто в межах 50-кілометрової зони, а решта військ просто відведені від кордону на відстань 4-6 годин похідного маршу.

Повернення російських військ до місць своєї дислокації не відбулося. І це ще раз підтверджує той факт, що Росія готова до вторгнення.

Але не такого, яке здійснив вермахт у 1941 році. Росія продовжує розігравати карту «повернення Януковича», проте Путін вже не націлений на всю Україну, як це було спочатку і не розглядає повернення Януковича як легітимного президента, а розглядається сепаратистський варіант – референдуми про від'єднання південно-східних регіонів України.

І сьогодні почалася друга хвиля цієї «гри». Тобто якщо російські війська й прийдуть, то лише для того, щоб забезпечити підтримку у проведення таких «референдумів».

Проте й питання щодо приєднання до Росії ще якихось територій України також не розглядатиметься, оскільки Росія просто «не перетравить» цей шматок у вигляді південно-східних областей України». Наразі триває плідна робота у напрямку того, щоб саме сепаратистські організації захопили владу у цих регіонах.

А коли це за допомогою Росії станеться, то можливе проголошення якоїсь окремої незалежної держави під протекторатом РФ. Тому Янукович наразі потрібен Путіну лише для того, щоб показати таку собі законність введення російських військ.

Наразі українська армія відіграє другорядну роль у захисті держави, а головну роль грають МВС, спецслужби та Національна гвардія. Від початку скупчення російських військ біля східних кордонів України ми не бачимо формування тактичних угруповань збройних сил Росії в цих регіонах.

Тобто є якісь рухи, скупчення, але цього недостатньо. Ну, наприклад, коли наступає танкова бригада, то потрібна і піхота, оскільки саму техніку в наступ не пошлеш. А якщо наступає піхота, то потрібна підтримка артилерії. А артилерію повинна прикривати авіація із бомбо-штурмовими ударами. А авіацію потрібно захищати силами ПВО. Це все потрібно у разі планування якоїсь «війни» із регулярними силами ворога. А у Росії таких тактичних угруповань біля кордонів з Україною немає.

Тому висновок лише один: Путін збирається реалізовувати не вторгненя, як вермахт - у 1941 році, а саме «кримський» варіант, тобто нетрадиційний, на межі терористичних дій. Це і піратські захоплення, і викрадення командирів військових частин, і захоплення військових та адмінспоруд.

Тобто це стовідсотковий тероризм силами регулярної армії. І саме цей сценарій готується: вночі з'являються «зелені чоловічки» нізвідки.

А в цих умовах, коли немає лінії фронту – важко воювати. Тому армія – наразі другорядна сила для того, щоб показати що східні регіони України контролюються. А в першу чергу для знищення таких терористичних та диверсійних груп, які із 90% вірогідністю можуть з'явитися на Сході України, потрібні спецслужби, МВС та Нацгвардія.

Він також підкреслив, що наразі ситуація із вторгненням російських військ має саме відсоткову пропорцію 90/10. Тобто 90% вірогідності того, що на сході України Путін проведе «кримський сценарій», коли з'являться диверсійно-терористичні групи для підтримки «референдумів», і 10% того, що там буде повномасштабне вторгнення регулярних військ РФ».

Як повідомляв «Щоденний Львів», «федералізатори» погрожують «підняти» 6 квітня «народну армію Південного Сходу» – з збір «народного ополчення» в неділю на центральних площах країни обіцяють у разі, якщо не будуть скасовані президентські вибори й не призначать референдум з федералізації, секретар Ради національної безпеки та оборони Андрій Парубій заявив у середу на брифінгу, що Кремль планує дестабізувати південний схід України ще й на початку травня, зокрема – утворити там республіку та обрати її президента.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів