Янукович знову закликав Україну подрібнитися на шматки – щоб Росії легше було її окупувати (відео)

16:08 2 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: durdom.in.ua

Про це він заявив у середу в інтерв’ю журналістам у Ростові-на-Дону.


Відео: 5 канал

В інтерв’ю журналістам у Ростові-на-Дону, яке зокрема транслював «Телеканал новин «24», втікач до Росії Віктор Янукович вкотре закликав сьогодні, 2 квітня, за його словами «проти поспішності проведення президентських виборів в Україні». Він натомість наполягав: «Слід провести референдум щодо статусу регіонів». Дослівно ж утікач до Росії стверджував таке:

«Сьогодні влада в Україні має проблему, яку потрібно вирішувати. Сьогодні не проблема президентських виборів. Не можна ставити віз попереду упряжки коней. Спочатку треба розібратися з устроєм держави.

Це можна зробити тільки на референдумі. Це шлях до конституційної реформи. Тільки вона може зняти протиріччя між громадянами, а потім уже вибори.

Поспішність при прийнятті рішення при проведенні президентських виборів – це шлях для подальшої дестабілізації в країні. А вона веде до подальшого розколу в суспільстві і в державі.

Радикали збройні не слухають нікого зараз. Ні владу, ні опозицію. Опозиція на них дуже мало впливає або робить вигляд, що не впливає. Цих людей не можна називати активістами – це бандити.

Утікач до Росії також повторив у сьогоднішньому інтерв’ю кремлівську пропагандистську мантру про те, що 20 лютого в Києві по майданівцям стріляли нібито з будівель, які контролювала опозиція. Він також заявив, що під час сутичок 18-20 лютого в центрі Києва у правоохоронців нібито не було зброї – мовляв, «вона була лише у радикалів».

Відтак Янукович або не бачив ті багаточимсленні відео, на яких чітко видно, що насправді все було з точністю до навпаки, або йому вже не доводиться вирішувати те, що читати з написаного  Кремлі, а чого не читати. Дослівно ж утікач до Росії твердив:

«Коли почали стріляти снайпери, ми проводили переговори близько доби з представниками трьох країн «Веймарського трикутника» – Німеччиною, Францією і Польщею. Тоді почалася стрілянина. І стрілянина велася з тих будівель, які контролювала на той момент опозиція.

Я дав команду відправити війська в місця постійної дислокації. У відповідь на наші дії радикальна частина Майдану відповіла стріляниною. Що стосується мене, то я ніколи не давав команду стріляти. І зброя, наскільки мені відомо, ніколи не видавалася.

Я багато чув на свою адресу закидів із боку наших прихильників, що пора вживати рішучі дії по відношенню до Майдану. У мене рука не піднімалася це зробити – це суперечить моїм принципам.

Мирні демонстранти, так званий Антимайдан, мирно стояли біля Верховної Ради, а на них пішли колони радикалів і почали стріляти. А потім захоплювати приміщення: Будинок офіцерів, офіс Партії регіонів, в якому загинуло два офісні співробітники. Тоді почався рукопашний бій. Але у правоохоронців не було зброї – вона було у радикалів. Тоді правоохоронці пішли в наступ на Майдан».

Окрім того, Янукович висловив сподівання, що з ним хтось вестиме переговори, заявивши – мовляв, він «ще не втратив надію на виконання домовленостей з опозицією від 20 лютого». При цьому Янукович поскаржився на західних партнерів, від яких «не почув слів осуду в бік бандитів, яких вони називали активістами».

Утікач до Росії також стверджував в інтерв’ю: «У мене є багато джерел інформації, у тому числі і в середовищі нинішньої влади. І багато хто з них сумнівається, що потрібно було починати з призначення виборів». За його словами, «легітимність президентських виборів залишається під великим питанням – це не піде на користь державі, людям і партнерам України як на Заході так і на Сході, тому що нестабільність у державі несе багато проблем як всередині так і за межами країни.

Янукович багато говорив також про Крим – мовляв, цей «півострів від'єднався від України через дії нинішньої влади», а він «постарався б не допустити розвалу країни». Утікач до Росії також підтвердив, що він просив Путіна ввести війська в Україну – нібито для захисту громадян.

Навряд чи був ще в історії людства екс-глава держави, який закликав провести в її регіонах референдумах щодо їх статусу – перебування в складі цієї держави чи переходу до складу іншої держави. Втім, Янукович вперто суперечив передусім собі, адже проведення конституційної реформи він вимагає від влади, яку вважає незаконною. А відтак нелегітимною, за його «логікою» в лапках, буде й реформа, проведена, за його словами,  «незаконною» владою. А заявляючи, що результати президентських виборів в Україні будуть сфальсифіковані, утікач до Росії не вважає, що будуть сфабрикованими результати референдуму щодо федералізації, до якого закликає. Коротше, кажучи, «проФФесор» та й годі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів