Ультиматум ХАМАСу від ЦАХАЛу

14:44 23 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Три умови відмови від наземної операції ізраїльських військ у секторі Газа.

Про це повідомляють ізраїльські медіа з посиланням на заяву прес-секретаря ЦАХАЛу, пише Dailylviv.com.

«Якби «Хамас» вийшов з укриттів, у яких ховається за ізраїльськими мирними жителями, як зараз, повернув би всіх 212 наших заручників, і беззастережно здався б, тоді б війна закінчилася. Якщо вони цього не зроблять, нам, мабуть, доведеться на це піти (почати наземну операцію)», — заявив прес-секретар ЦАХАЛ Джонатан Конрікус.

Натогмість сьогоднішня заява ХАМАСу переповнена лише страхом за майбутню наземну операцію ізраїльського війська у секторі Гази: «Ми закликаємо лідерів арабських країн та ООН зайняти правильні позиції та вжити заходів, щоб зупинити масові вбивства, які порушують людські цінності та гідність, а також усі міжнародні норми та закони».

Голова МЗС Китаю Ван І заявив: «Палестинський народ має право на життя та створення своєї держави».

У парламенті Угорщини підготували декларацію на підтримку Ізраїлю та зі засудженням ХАМАСу, повідомив лідер правлячої партії Fides Кочіш. Він зазначив, що в тексті декларації вторгнення бойовиків ХАМАСу та «Ісламського джихаду» на південь Ізраїлю 7 жовтня буде названо «терористичним».

Axios з посиланням на посадовців пише, що адміністрація Байдена відправила до Ізраїлю тризіркового генерала морської піхоти і ще кількох офіцерів для допомоги керівництву ізраїльської армії під час операції в секторі Гази.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів