Іран погрожує Ізраїлю стати на захист сектора Гази, якщо ЦАХАЛ розпочне там наземну військову операцію

14:18 15 жовтня 2023 р.

Фото до новини

Тоді цей конфлікт між Ізраїлем і ХАМАС перетвориться на регіональну війну .

Іран повідомив Ізраїлю 14 жовтня, що хоч і «не хоче подальшої ескалації конфлікту», але буде змушений втрутитися у разі продовження ізраїльської військової операції у Газі. Про це повідомляє Axios з посиланням на два джерела у дипломатичних колах, пише Dailylviv.com.

Видання нагадує, що у разі вступу в конфлікт Ізраїлю з ХАМАС Ірану, цей конфлікт перетвориться на регіональну війну — не важливо, яким чином буде оформлено це втручання безпосередньо чи через воєнізовані проксі-угруповання на території Сирії чи Лівії — у тому числі за допомогою "Хезболли".

Водночас США намагаються запобігти розширенню конфлікту, заявляючи про свою готовність підтримати Ізраїль, підігнавши до його берегів два авіаносці з винищувачами.

Читайте також: Ізраїль вперше у світі знищуватиме ракети лазерною системою ППО

Також повідомляється про зустріч міністра закордонних справ Ірану Хосейна Амір-Абдоллахіана з представником ООН на Близькому Сході в Бейруті Тором Веннеслендом. У ході переговорів іранська сторона говорила про небажання ескалації конфлікту та готовність сприяти у звільненні заручників, які утримують бойовики ХАМАС. При цьому Абдоллахіан підкреслив, що Іран має свої «червоні лінії», однією з яких є продовження військової операції Ізраїлю в секторі Газа. У цьому випадку, за словами глави іранського МЗС, його країні доведеться відповісти.

За словами джерел, Веннесланд зателефонував ізраїльському раднику з національної безпеки Цахі Ханегбі та іншим офіційним особам і передав повідомлення Ірану.

Офіс прем'єр-міністра Ізраїлю відмовився від коментарів.

Раніше стало відомо, що Ізраїль знову завдав удару по сирійському аеропорту Алеппо, через який постачається Іраном угруповання «Хезболла», що базується в Лівані.

Нагадаємо, ЦАХАЛ завершує підготовку до наземної операції у Газі. Її початок відкладається через продовження терміну евакуації, наданого цивільному населенню сектора.

Читайте також: Пряме військове зіткнення Ізраїлю з РФ у регіоні є не таким уже неймовірним

Уранці 15 жовтня проіранське шиїтське угрупування з Лівану "Хезболла" здійснило ракетний удар по базі ЦАХАЛа Аль-Рахеб, що на ізраїльсько-ліванському кордоні.

Остання новина: Ізраїль відклав наземну операцію в секторі Газа через погану погоду.

Як писав  Dailylviv.com раніше, зруйнування сектора Газа втягне у війну з Ізраїлем кілька країн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів