Україна надасть полякам особливий правовий статус: що це означає

16:05 22 травня 2022 р.

Фото до новини

Україна має намір надати особливий правовий статус польським громадянам. Він упростить легальне перебування і роботу в нашій країні.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав сьогодні, 22 травня, у Верховній Раді Раді, пише Dailylviv.com.

Зокрема, Зеленський подякував польському Сейму за нещодавно прийнятий закон про допомогу громадянам України, згідно з яким українські біженці отримали практично такі ж права і можливості, як і поляки.

"Легальне проживання, працевлаштування, навчання, медична опіка та соціальні гарантії. Це великий крок і жест великої душі, на які здатний тільки друг України. І цей крок не залишиться одностороннім. Найближчим часом я подам до Верховної ради України аналогічний - дзеркальний-проект. Дай Бог, щоб польським громадянам ніколи в житті не знадобилися всі ці переваги в таких умовах, в умовах війни", - зазначив президент.

Він також додав:

"Дай Боже аби польским громадянам ніколи у житті не знадобились всі ці переваги за таких умов, за умов війни. Але ці закони мають велике символічне значення, які показують, що українці і поляки – рідні та рівні. І я впевнений, що депутатський корпус України підтримає цей закон – швидко і явною більшістю голосів.

​Окрім того, перед цим виступом я підписав указ, який відзначає особливу роль польського міста Жешув.

​Я запровадив спеціальне почесне звання – місто-рятівник – для міст-партнерів нашої держави, які сьогодні роблять неможливе для допомоги нам. Від імені всього Українського народу я висловлю вдячність Жешову – першому місту-рятівнику".

Україна і Польща домовились запровадити спільний контроль на кордоні

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів