У життєвих інтересах США, аби Україна перемогла у війні, - віцеміністр закордонних справ Польщі

11:08 31 жовтня 2022 р.

Фото до новини

Аркадіуш Мулярчик переконаний, що після парламентських виборів у США зовнішня політика щодо України не зміниться

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Мулярчик висловив переконання, що зовнішня політика США щодо України не зміниться після парламентських виборів у цій країні.

В ефірі Польського радіо 24 Аркадіуш Мулярчик наголосив, що США хочуть, щоб Україна виграла війну з російським агресором:

«За кільканадцять днів вибори в США, тому природно, що в кампанії є дискусія про різні питання. Безумовно, питання війни в Україні є одним із важливих елементів виборчої кампанії. У Сполучених Штатах є кола, які ставлять під сумнів велику активність Америки у війні. Такі середовища також є в багатьох інших країнах світу, включаючи Європу. Я переконаний, що зовнішня політика Америки не зміниться в контексті війни в Україні, тому що в життєвих інтересах Сполучених Штатів, щоб Україна перемогла у цій війні».

У суботу США оголосили про рішення передати Україні черговий пакет військової допомоги на 275 мільйонів доларів. Зброя буде надходити з поточних ресурсів Пентагону. Це 24-й пакет військової допомоги США Україні з початку російського вторгнення. Загальна військова допомога від уряду президента Джо Байдена Україні з початку війни склала майже 18 млрд доларів. У Пентагоні назвали системи ППО для України пріоритетними. Перші два передових зенітно-ракетних комплекси NASAMS мають бути доставлені в Україну на початку грудня.

Президент США Джо Байден також розкритикував Республіканців за припущення, що фінансування України може бути скорочено після парламентських виборів у листопаді.

США підтвердили спорудження першої АЕС у Польщі за технологією WECNuclear

Таємна група військових США допомагає Україні боротися з кібератаками Росії

США розробили план, який запобігатиме потраплянню зброї, що надають Україні, на чорний ринок

США мають відповісти військовою силою, якщо Путін застосує ядерну зброю в Україні, - ексдиректор ЦРУ

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів