У США шукають нову допомогу для України

10:48 10 вересня 2022 р.

Фото до новини

Білий дім заявив, що шукає додаткові кошти для підтримки України: майже 12 мільярдів доларів, які американці хочуть витратити на військову і економічну допомогу Києву до кінця року.

Водночас у Білому домі утримуються від коментарів щодо українського контрнаступу. Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Білий дім попросив у Конгресу додаткове фінансування для підтримки України на перші три місяці наступного фінансового року, який розпочнеться на початку жовтня. Адміністрація Джо Байдена просить 4,5 мільярда доларів на військову техніку і поповнення запасів Пентагону, 2,7 мільярда доларів на оборонну і розвідувальну допомогу Україні та 4,5 мільярда доларів на економічну підтримку уряду в Києві.

«Майже дві третини раніше виділених коштів на ці цілі вже використано, і ми очікуємо, що до кінця фінансового року буде виділена додаткова допомога в розмірі 3,5 мільярда доларів», — заявила речниця Білого дому Карін Жан-П'єр.

Жан-П'єр повідомила, що представники Білого дому ведуть інтенсивні консультації з конгресменами обох партій, щоб підтримка України була міжпартійною.

У травні Конгрес ухвалив пакет допомоги Україні на 40 мільярдів доларів. Допомога Києву у вигляді військової техніки і боєприпасів з початку президентства Байдена вже перевищила 15 мільярдів доларів.

У ЄС почали роботу зі створення нової місії військової допомоги Україні

Адміністрація Байдена кілька місяців допомагала ЗСУ готуватися до контрнаступу

Ллойд Остін скликає головних військових з усього світу на засідання в Рамштайн

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів