У Польщі випустили поштову марку, присвячену солідарності з Україною

20:04 25 березня 2022 р.

Фото до новини

На марці, введені в обіг у кількості 3 млн штук, зображене рукостискання у польських та українських національних барвах.

До обігу в Польщі ввели поштову марку «Ми з вами!». Це вираз солідарності з Україною. На марці зображено дві руки, що стискаються долонями – одна в кольорах Польщі, інша в кольорах України. Марку отримають 3 мільйони адресатів. Її презентували в Міністерстві закордонних справ Польщі.

Про це повідомила Українська служба Польського радіо, пише Dailylviv.com.

Заступник міністра цього відомства Шимон Шинковський вель Сенк розповів про символічне і реальне значення руки, поданої Україні, та наголосив на прихильності поляків допомагати біженцям. За його словами, наразі поляки простягли руку понад 2 мільйонам громадян України, які втекли від війни.

Польську солідарність і рукостискання можна побачити в багатьох вимірах, включаючи діяльність органів місцевого самоврядування, місцевої влади, польських державних інституцій та дипломатії, зазначив заступник очільника Міністерства закордонних справ:

Szynkowski2 «її видно у багатьох польських родинах, де українці знайшли дах та притулок. Видно її у простягнутих руках волонтерів як на кордоні, так і у Великих, середніх та малих містах Польщі, де ці люди передають хліб, воду, підтримку. Це простягнута рука допомоги і надії».

Президент Пошти польської Томаш Здзікот зазначив, що марка є вираженням підтримки не лише його компанії, а й усього польського суспільства, а також символом великого пориву доброти: «Тому також ця марка є обіговою, а не колекціонерською. Тому її наклад є теж дуже великим – 3 млн штук. Вже невдовзі ця марка буде найбільш широко використовуватися як знак оплати поштових послуг, що підкреслює солідарність польського народу та працівників пошти, як його частини, з українцями та Україною, де триває війна».

Пошта польська повідомила, що відправлення гуманітарної допомоги для України з-за меж Європейського Союзу, відправлені на митний склад у Холмі до 30 червня, не обкладаються у Польщі митними та податковими чи поштовими зборами.

Міністр закордонних справ Польщі представив план перемоги над Росією

Москва погрожує Варшаві такою атакою, як по Яворівському полігоні

У Львів з Польщі приїхало 20 низькопідлогових автобусів, які курсуватимуть на маршрутах міста

Президент США прилетів у польський Жешув, за 80 км від українського кордону

Від сьогодні у Польщі гривню можна обміняти на злоті у PKO Bank Polski

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів