Росія стверджує, що Китай погодився таємно надати зброю, - секретні документи

23:13 13 квітня 2023 р.

Фото до новини

Розвідка США з’ясувала, що центральна військова комісія КНР схвалила надання озброєння Росії.

Про це пише The Washington Post (WP) з посиланням на документи Пентагону, що потрапили в мережу, інформує Dailylviv.com.

За твердженням WP, американські спецслужби перехопили надсекретне зведення російської Служби зовнішньої розвідки про схвалення Китаєм передання зброї. Документ Нацрозвідки США, уточнює видання, складено 23 лютого під назвою «Звіт про спостереження».

"Пекін, за повідомленнями, схвалює постачання летальної допомоги до Росії", - стверджується в документах розвідки про Китай. З нього випливає, що Китай планував замаскувати військову техніку під цивільні поставки.

Два неназвані джерела з Пентагону додали, що США не мають доказів відправки зброї Китаєм Росії. Однак США занепокоєні цим питанням і «уважно продовжують спостерігати», додали джерела.

У лютому держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що Китай постачає Росії нелетальну військову допомогу та розглядає можливість відправки зброї. МЗС КНР назвало це домислами. У березні президент США Джо Байден сказав, що Китай поки що не постачає Росії військову допомогу, але може зробити це в майбутньому.

У США заарештували авіатора, через якого відбувся витік таємних документів (відео)

Військове керівництво України змінило плани через витік секретних документів Пентагону

Розвідка США глибоко проникла в російську армію, - The Washington Post

Розвідка США стежила за Зеленським: CNN про витік документів

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів