Розвідка США глибоко проникла в російську армію, - The Washington Post

15:40 9 квітня 2023 р.

Фото до новини

Це випливає з таємних документів Пентагону, які були оприлюднені внаслідок витоку їх в інтернет.

Згідно з оприлюдненими в інтернеті таємними документами, за інформацією видання The Washington Post, пише Dailylviv.com,  стало відомо, що розвідувальне співтовариство США проникло в російську армію та її командування настільки глибоко, що може заздалегідь попередити Україну про напади та надійно оцінити сильні та слабкі сторони російських військ. Наприклад, розвідка США знала, що Міністерство оборони Росії передало плани удару по позиціях українських військ у двох місцях у певний день у лютому, і що російські військові планувальники готували удари по дюжині енергетичних об’єктів і стільки ж мостів в Україні.

Документи показують, що розвідувальні служби США також знають про внутрішнє планування ГРУ, військової розвідки Росії. В одному документі описується планування ГРУ пропагандистської кампанії в африканських країнах з метою звернення громадської підтримки проти лідерів, які підтримують допомогу Україні, та дискредитації, зокрема, США та Франції. Російська кампанія, зазначається у звіті, намагатиметься поширити в африканських ЗМІ історії, в тому числі ті, які намагатимуться дискредитувати Україну та її президента Володимира Зеленського.

З цих документів стало відомо також, що представники ПВК "Вагнер" у лютому вели переговори з представниками Туреччини щодо постачання зброї.

В одному зі звітів, що потрапили до рук журналістів, йдеться, що ПВК "Вагнер" намагалася закупити в Туреччині зброю та обмундирування для найманців у Малі та Україні. Як випливає з документа, тимчасовий президент Малі Ассімі Гоїта «підтвердив, що Малі може купувати зброю в Туреччині від імені Вагнера».

Залишається незрозумілим, з ким саме велися переговори, чим вони закінчилися і чи знала про них влада Туреччини. Але той факт, що член НАТО міг допомагати Росії у її війні проти України, може спричинити негативну реакцію, особливо на тлі того, що Анкара блокує вступ Швеції до Північноатлантичного альянсу, зазначає WP. 

В уряді Туреччини відмовилися від коментарів, посольство Малі у Вашингтоні також не відповіло на запит The Washington Post.

7 квітня у соціальних мережах з'явилися американські секретні документи щодо України, Близького Сходу та Китаю. Як повідомляла The New York Times, у мережу потрапили понад 100 документів, у тому числі з грифом «цілком таємно». Вони, зокрема, містять інформацію про війну в Україні, у тому числі про бойові можливості країни.

Міністерство юстиції США почало розслідування витоку цих таємних документів. Прес-секретар Discord, де були опубліковані найдавніші відомі копії зображень, відмовилася від коментарів.

США надсилають в Україну найбільш передову військову техніку у світі, - Байден

Про корупцію в Україні відтепер можна повідомити США

Біженцям з України продовжили перебування у США

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів