74% росіян підтримують дії російських військ у війні в Україні

10:14 4 грудня 2022 р.

Фото до новини

Дані незалежних російських опитувань показують, що громадяни Росії все ще підтримують військові дії Росії в Україні, попри висхідну втому від війни за останні шість місяців.

Про це інформує Інститут дослідження війни (ISW, США), пише Dailylviv.com

Згідно з опитуванням, опублікованим 2 грудня, незалежна російська соціологічна організація «Левада-центр» виявила, що 74 відсотки росіян підтримують дії російських військ у війні в Україні.

Опитування показало, що 42 відсотки респондентів «рішуче підтримують» і 32 відсотки «дещо підтримують» дії російських військ в Україні. Опитування також показало, що лише 41 відсоток респондентів виступають за те, щоб Росія продовжувала військові дії в Україні, тоді як 53 відсотки заявили, що Росія повинна почати мирні переговори. Опитування Левада-Центру в період з липня до листопада 2022 року показує невелику, але постійну ерозію підтримки війни серед росіян.

Обидва опитування вказують на те, що менша, але все ще значна частка російських громадян підтримує - і навіть з ентузіазмом - продовження війни в Україні, всупереч військовим невдачі Росії.

Бойовий дух Росії та політична підтримка війни, ймовірно, погіршаться з часом, якщо поточні тенденції збережуться. Що довше війна буде призводити до втрат росіян, а українські сили завойовуватимуть позиції, то більше соціально-політична динаміка, ймовірно, продовжуватиме обертатися проти Кремля.

Оперативна пауза під виглядом мирних переговорів могла б послабити наростальний політичний тиск на Кремль і дозволити Росії відновити свої сили для подальших поновлених наступальних операцій. 

На Луганщині росіяни публічно стратили цивільних

Путін здивований провалом, тож може тимчасово змінити свої цілі в Україні, - розвідка США

Путіна до війни в Україні підштовхнув власник соцмереж ВКонтакте і Однокласники - WSJ

Ракети йдуть на фронт з конвеєра: РФ вже використовує стратегічний запас озброєння, - ГУР

Макрон вважає, що Росії потрібно гарантувати безпеку

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів