Війну Росії проти України схвалюють 74% опитаних громадян РФ

14:00 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: espreso.tv

Про це свідчить дослідження некомерційної організації «Левада-центр».

За результатами опитування, проведеного 21-24 березня некомерційної організацією «Левада-центр», в разі початку військового конфлікту між Російською Федерацією та Україною 74% громадян РФ «готові підтримати дії керівництва своєї держави». При цьому більше половини жителів Росії (53%) все-таки вважають початок війни між двома державами малоймовірним, ще 13% категорично заперечують її можливість, а 23% все-таки припускають, що такий варіант розвитку подій цілком ймовірний.

77% опитаних впевнені, що відповідальність за погіршення відносин між Україною і Росією цілком або більшою мірою лежить саме на Києві. Більше третини з них (36%) вважають, що внутрішні конфлікти на Україні приведуть до громадянської війни, і тільки 14% переконані, що нова влада стабілізують ситуацію.

12% вважають, що «введення російських військ призведе до стабілізації становища в країні». В той же час 73% схильні вважати нову українську владу нелегітимними.

Протестувати проти втручання Росії у справи України росіяни переважно не налаштовані. 28% підтримують або скоріше підтримують подібні акції, приймати в них участь готові 13% опитаних 

В опитуванні взяли участь 1603 людини у віці 18 років і старше з 130 населених пунктів 45 регіонів країни, статистична похибка даних цих досліджень не перевищує 3,4%.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів