Розвідка США стежила за Зеленським: CNN про витік документів

10:50 10 квітня 2023 р.

Фото до новини

У звіті розвідки США говориться, що Зеленський наприкінці лютого «запропонував завдати удару по позиціях російської дислокації в Ростовській області Росії».

Про це інформує CNN, пише Dailylviv.com.

Україні довелося змінити деякі свої військові плани після витоку секретних документів Пентагону, повідомило CNN джерело, близьке до Президента України  Володимира Зеленського.

CNN переглянув 53 документи, усі вони, ймовірно, були створені зі середини лютого до початку березня.

Один документ показує, що США шпигували за Зеленським. Це не дивно, каже джерело в оточенні президента, але українські чиновники глибоко розчаровані витоком інформації.

У звіті розвідки США, джерелом якого є сигнальна розвідка, говориться, що Зеленський наприкінці лютого «запропонував завдати удару по позиціях російської дислокації в Ростовській області Росії» за допомогою безпілотних літальних апаратів, оскільки Україна не має далекобійної зброї, здатної досягти далеко.

Нагадаємо, радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк у своєму Telegram-каналі в п’ятницю заявив, що вважає оприлюднені документи неавтентичними, не мають «нічого спільного з реальними планами України» і є на основі «великої кількості вигаданої інформації», поширеної Росією.

Розвідка США глибоко проникла в російську армію, - The Washington Post

Військове керівництво України змінило плани через витік секретних документів Пентагону

Що бракує Україні для великого контрнаступу – WP

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів