Twitter і Telegram опублікували засекречені військові документи про наступ України

10:12 7 квітня 2023 р.

Фото до новини

Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів.

Про це повідомляє Нью-Йорк Таймс, пише Dailylviv.com

Засекречені військові документи, в яких детально описані секретні плани США та НАТО щодо нарощування української армії перед запланованим наступом на Росію, були опубліковані цього тижня в соціальних мережах, повідомили високопосадовці адміністрації Байдена.

Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком документів, які з'явилися в Twitter і Telegram, платформі з понад пів мільярда користувачів, яка широко доступна в Росії.

Військові аналітики заявили, що документи, мабуть, були змінені в деяких частинах порівняно з їхнім початковим форматом, завищуючи американські оцінки загиблих українських військових і занижуючи оцінки вбитих російських військових.

За словами аналітиків, зміни можуть вказувати на спробу дезінформації з боку Москви. Але оприлюднення в оригінальних документах, які виглядають як фотографії графіків очікуваних поставок зброї, чисельності військ і батальйонів та інших планів, є значним порушенням американської розвідки в зусиллях допомогти Україні.

Представники Байдена працювали над тим, щоб їх видалити, але станом на вечір четверга це не вдалося.

«Ми знаємо про повідомлення про публікації в соціальних мережах, і департамент розглядає це питання», — сказала Сабріна Сінгх, заступник прес-секретаря Пентагону.

Документи не передбачають конкретних бойових планів, як, наприклад, як, коли і де Україна має намір розпочати свій наступ, який, за словами американських офіційних осіб, ймовірно, відбудеться найближчого місяця.

Однак для досвідченого ока російського військового планувальника, польового генерала чи аналітика розвідки документи, безсумнівно, пропонують багато спокусливих підказок і ідей. У документах згадується, наприклад, рівень витрат на високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, що поставляються зі США, які можуть завдавати ударів по цілях, таким як сховища боєприпасів, інфраструктура та скупчення військ. 

Що бракує Україні для великого контрнаступу – WP

Сі Цзіньпін каже, що припинення вогню в Україні є пріоритетом для Китаю

Ворог намагається взяти під повний контроль місто Бахмут, - Генштаб ЗСУ

Маляр прочинила завісу над подіями в Бахмуті

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів