Сотні російських мобілізованих загинули у Макіївці у першу хвилину нового року

10:41 2 січня 2023 р.

Фото до новини

ЗСУ вдарили по окупантах реактивною системою залпового вогню Himars.

Будівлю ПТУ з російськими мобілізованими було обстріляно у новорічну ніч у передмісті Донецька із застосуванням «Himars». Цю інформацію публікують російські воєнкори, пише Dailylviv.com. Місцеві пабліки повідомляють, що удар стався, коли військові сіли за святковий стіл. Також про сам факт удару по будівлі ПТУ у Макіївці повідомив і заступник міністра інформації так званої ДНР Безсонов.

«Місцеві повідомляють, що удару було завдано рівно о 00:01 за нашим часом. За моїми даними, противник вкотре застосував американську РСЗВ «Хаймерс». Зважаючи на все, високе командування досі не в курсі про можливості цієї зброї. Сподіваюся, що винні, які ухвалювали рішення щодо використання цього об'єкта, будуть покарані», — написав Безсонов. Він також додав, що в ДНР достатньо будівель з міцними підвалами, де могли б бути розміщені люди.

Військкор телеканалу «Росія» Алєксандр Сладков повідомив, що у ПТУ перебували мобілізовані росіяни. Він також написав: «Не знаю, скільки людей постраждало – двоє, троє вбитих, хоча говорять набагато більше».

Блогер Боріс Рожин (Colonel Cassad) повідомив про «істотну» кількість загиблих та поранених, додавши, що «увечері завали ще розбирали».

Точна кількість загиблих і поранених наразі невідома. У Z-каналах і каналах російських військкорів дані відрізняються від кількох до 50-70 осіб. Однак ця інформація не є офіційною.

Розташування такої кількості мобілізованих в об'єкті, непристосованому для безпечного перебування в ньому військових, було піддано критиці з боку військкорів. Рішення про дислокацію бійців там оцінюється ними як злочин.

У Міноборони Росії цю інформацію наразі не коментували.

За іншими даними, новорічне святкування мало відбутися у приміщенні школи №19 у Макіївці на Донеччині, де зібралися близько 600 російських мобілізованих з Саратовської області РФ. 

Точну кількість постраждалих наразі ніхто офіційно не називає.

За неофіційними даними інсайдерських джерел, загинуло 312 і поранено 157 військовослужбовців-новобранців.

На початку січня в Росії закриють кордони і знову оголосять мобілізацію, - Резніков

Мобілізованих росіян треба буде винищувати ще півтора року

Росія планує втратити вбитими 300 тисяч військовослужбовців

Рекорд у грудні: за місяць Росія втратила солдатів більше, ніж СРСР за всю війну в Афганістані

Останній Новий рік для майже двох сотень окупантів біля Бахмута

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів