Стахів завтра вийде з СІЗО і відмовляється від психіатричної експертизи на Кульпарківській, 95

22:52 30 листопада 2021 р.

Фото до новини

Галицький районний суд скерував Остапа Стахіва на примусову психіатричну експертизу у Львівську обласну психіатричну лікарню на вул. Кульпарківській на 30 днів.

Таке рішення прийняв суддя Олег Юрків на закритому засіданні увечері вівторка, 30 листопада. Але оскільки прихильники Остапа Стахіва вже встигли внести заставу, то його мають випустити з СІЗО на кілька днів, доки суд не розгляне апеляцію на примусову психіатричну експертизу. Про це повідомив Zaxid.net, пише Dailylviv.com.

Прокурор Георгій Зенін пояснив своє клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи у справі Стахіва тим, що слідство буде оголошувати обставини, «під час розгляду яких підозрюваний Остап Стахів може бути визнаний неосудним або обмежено осудним». Жодних подробиць цих обставин прокурор не розкрив. І Остап Стахів, і його адвокат виступили проти задоволення цього клопотання прокурора.

Під час судового засідання адвокат Михайло Магарський повідомив про внесення 998,8 тис. грн застави. На це Остап Стахів заявив у суді, що не просив прихильників зібрати йому заставу і навіть не знав про збір коштів.

Квитанція про сплату застави за Остапа Стахіва

Сам Остап Стахів перед оголошенням рішення суду розповів журналістам, що перебуває у Львівському СІЗО в одиночній у камері №36. За його словами, гуляти його виводять одного, а коли ведуть коридором, то інших в'язнів закривають у камерах. Він також поскаржився на цілодобове електричне освітлення і неякісну їжу.

Прокурор Георгій Зенін подав клопотання про проведення закритого засідання, і суддя Олег Юрків задовольнив його. Тож остаточне рішення суд приймав уже за закритими дверима.

Суддя Олег Юрків задовольнив клопотання прокурора і відправив Стахіва на судово-психіатричну експертизу у Львівську обласну психіатричну лікарню на 30 днів. Адвокат Михайло Магарський заявив, що уже завтра подасть апеляційну скаргу на цю ухвалу суду – це означає, що до розгляду цієї апеляції Стахіва не зможуть відправити до психлікарні.

Після сплати застави Стахіва не мали б більше утримувати в СІЗО. Михайло Магарський заявив, що прихильники Стахіва планують зустрічати його під СІЗО у середу зранку, 1 грудня.

Нагадаємо, що Остапа Стахіва арештували 18 листопада строком на два місяці з можливістю внесення 998,8 тис. грн застави. Його підозрюють у діях, спрямованих на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу чи захоплення державної влади. 24 листопада Апеляційний суд підтвердив законність арешту Стахіва.

Остап Стахів зі Львова може пропустити акцію протесту в Києві 24 листопада, до якої закликав в інтернеті

Кирило Стремоусов з Херсона їде до Львова на суд над Остапом Стахівим

Лідеру антивакцинаторів та громадянину РФ СБУ повідомила про підозру

У Львові перекрили вулицю через суд над Остапом Стахівим

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів