Остап Стахів зі Львова може пропустити акцію протесту в Києві 24 листопада, до якої закликав в інтернеті

14:43 16 листопада 2021 р.

Фото до новини

У вівторок, 16 листопада, працівники Служби безпеки України проводять обшуки у помешканні відомого львівського антивакцинатора Остапа Стахіва.

Про це повідомило одразу кілька Telegram та Instagram-каналів. Джерела ZAXID.NET у правоохоронних органах підтвердили інформацію про обшуки. У прес-службі СБУ наразі не надають офіційних коментарів.

Обшуки у квартирі Остапа Стахіва розпочались у вівторок, 16 листопада, близько 12:00. В оприлюдненому в Instagram-каналі White.Lviv відео видно велику кількість людей, які зібралися у квартирі та під'їзді будинку на вул. Франка, 60, де мешкає Остап Стахів. На відео видно працівників СБУ в касках, а також медиків і людей в цивільному одязі.

У квартиру до Остапа Стахіва прийшли кілька десятків його однодумців, серед яких так звані «журналісти Стремоусова» – прихильники антивакцинатора та проросійського провокатора з Херсона Кирила Стремоусова.

Нагадаємо, нещодавно львівські депутати звернулись до СБУ з заявами про притягнення Остапа Стахіва до відповідальності за поширення фейків про вакцинацію. На думку депутатів, діяльність Стахіва може призвести до повалення конституційного ладу в Україні. Депутат Львівської міської ради Ігор Шолтис повідомив, що також звернувся до Жидачівської державної податкової інспекції стосовно сплати податків Остапом Стахівим.

35-річний Остап Стахів – відомий у Львові провокатор та організатор проплачених акцій. Він став відомим на початку пандемії коронавірусу, коли публічно у своїх соцмереж заявляв, що ковіду не існує. Також Стахів поширює різноманітні фейки про вакцинацію та різні теорії всесвітньої змови. Він намагається переконати своїх підписників, що пандемія коронавірусу – це вигадка. Сторінки Стахіва вже неодноразово блокували YouTube та Facebook. Також під час карантину Остап Стахів неодноразово влаштовував провокації у лікарнях та навчальних закладах Львова й інших міст. Саме Остап Стахів організував пікет антивакцинаторів у Києві 3 листопада. Він називає себе керівником незареєстрованої організації «Права людини», на рахунок якої збирає гроші для своїх акцій.

Чергову протестну акцію в Києві Остап Стахів планував провести 24 листопада в Києві о 10.00. Про це він розповідає у своїх відео на каналі в YouTube. Тепер може статися так, що він її пропустить.

Львівська підприємиця про рейдерську атаку на неї: Мене хочуть посадити до в’язниці і забрати майно

Інфодемія в Україні небезпечніша за пандемію COVID-19

У Львові та інших містах викрили інтернет-агітаторів, які поширювали фейки про COVID-19

ГРІЗний закон каратиме за поширення фейків, – львівська ініціатива

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів