МОЗ спростувало фейки про коронавірус у бананах і посилках

16:00 6 лютого 2020 р.

Фото до новини


Фото: moz.gov.ua

Міністерство охорони здоров'я оприлюднило відповіді на найпоширеніші запитання, які виникають у громадян у зв'язку з поширенням коронавірусу «2019nCoV», зокрема, спростувало фейки про поширення вірусу через поштові посилки та фрукти.

Відповіді доступні на сайті Міністерства охорони здоров'я, де розповіли: «Неможливо заразитися новим коронавірусом через посилку. ВООЗ не рекомендує жодних обмежень по торгівлі та переміщенню товарів з Китаю. Доставка поштових відправлень з Китаю та в Китай здійснюється у штатному режимі».

«Уже кілька тижнів поширюється інформація про небезпеку бананів. Але немає жодних даних, котрі пов’язували б новий коронавірус та фрукти. Фрукти – непридатне середовище для тривалого виживання вірусу. Ймовірність того, що вірус зможе існувати поза організмом більше двох діб, зводиться майже до нуля. Тому заразитися через банани неможливо», – поінформували також у МОЗ.

Як зазначили в МОЗ, вірус може виживати на поверхнях лише протягом декількох годин. Прості дезінфікуючі засоби можуть убити вірус, унеможливлюючи зараження людей. У міністерстві також наголосили, що паніка у медіа та соціальних мережах створили підґрунтя для маніпуляцій та поширення фейків, сприяли тому, що багато компаній пропонують товари, медичні препарати, БАДи чи навіть вакцини, які нібито захищають від нового вірусу.

Як інформував «Щоденний Львів», медики не зареєстрували в Україні жодного випадку коронавірус

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів