У Львові назвали політичних провокаторів

19:59 13 березня 2019 р.

Фото до новини

Коли Роман Насіров як кандидат в Президенти обіцяє боротися з корупцією, коли Володимир Петров як кандидат в Президенти обіцяє щоденний безоплатний хліб, коли Ігор Шевченко як кандидат в Президенти шукає собі дружину через білборди, - то це і є найсправжнісінька провокація, яка дискредитує інститут виборів та президентства.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 13 березня, під час  засідання прес-центру «Вибори-2019» на тему: «Провокація як виборча технологія: які наслідки вона матиме для виборів Президента-2019?», що відбулося у Львівському прес-клубі, заявив голова ГО «Аналітичний інформаційний центр «Вільний голос», політичний експерт Олексій Роговик.

Він нагадав, що провокація – дія, мета якої викликати реакцію тих, кого провокують. 

- В українській політиці зараз стільки провокацій, що здається, ніби, це є головним козирем кандидатів, - зауважив Олексій Роговик.

За його словами, немало провокацій створює російська держава-агресор, яка зацікавлена в дестабілізації внутрішньої української ситуації та дискредитації виборів в Україні. 

- Саме тому так активно працюють російська інформаційна пропаганда, військові провокації, регулярно відбуваються кібератаки на сервери ЦВК, - зазначив Олексій Роговик. 

Проте не відстають від неї і внутрішні політичні провокатори. 

- До прикладу, це Роман Насіров, який насміхається над усіма українцями у своїй передвиборчій програмі, де пише про корупцію як головну перешкоду до реформ, спрощення процедури розгляду корупційних справ в судах. Або ж Володимир Петров, який, насміхаючись над державою, обіцяє у програмі «право на щоденний безоплатний хліб кожному, скасування кримінальної та адміністративної відповідальності за крадіжку харчових продуктів на суму до 1000 гривень». До таких же провокацій можна зарахувати і шапкокрадія Ігоря Шевченка, що через свої білборди шукає дружину. А також – Юрія Тимошенка, що був запущений не просто як клон проти Юлії Тимошенко, але й, можливо, як технологія для розігрування скандалу навколо його, нібито, підкупу з метою зняття з виборів, - перелічує приклади провокацій політичний експерт. 

Також одним з типів провокації голова ГО «Аналітичний інформаційний центр «Вільний голос» вважає оприлюднення соціологічних опитувань з високими рейтингами когось із кандидатів або випуск компліментарних телевізійних програм про когось з кандидатів. Такі провокації повинні збурити інших кандидатів. І, найчастіше, на думку експертів, на них реагує Петро Порошенко. 

Інший тип провокації – погроза порушити кримінальне провадження. 

- То погрожують Анатолієві Гриценку провести розслідування щодо розкрадання у армії. То Володимиру Зеленському  згадують, що він, нібито, був учасником автокатастрофи у 2002 році, коли там постраждала людина. Або ж Юлії Тимошенко закидають сумнівне фінансування чи офшори. До колекції провокації можна зарахувати і «сміттєву блокаду» Львова проти Андрія Садового, - сказав Олексій Роговик. 

Крім того, під час цієї виборчої кампанії, за словами експерта, можна спостерігати за зливанням компромату на кандидатів у Президенти. 

- Мова не тільки про розкрадання коштів на армію та про корупцію в оточенні Порошенка, але й, до прикладу, телефонні розмови Коломойського з Тимошенко. Над таким політичним матеріалом працюють і спецслужби, і хакери, і пранкери, - наголосив політичний експерт. 

Ще одна форма провокацій, за словами Олексія Роговика, це – фейки. 

- Останні два дні в інтернеті поширювали фотографію, де Порошенко втікає від людей у Житомирі. Хоча, як з’ясувалося, частинка фото вирізана з цілого, на якому видно, що Президент йде до групи людей. Або ж, Зеленський заявив, що влада для його дискредитації планує розвісити на окупованих територіях Донбасу його білборди. Поширюють і відверто неправдиві компрометуючі листівки, створюються брехливі «зливні бачки» - сторінки як «Реальний Грищ» чи «Слуга урода», - аналізує фейки голова ГО «Аналітичний інформаційний центр «Вільний голос». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів