Суд залишив Остапа Стахіва під вартою з можливістю внесення майже мільйона застави

21:40 24 листопада 2021 р.

Фото до новини

Сьогодні Львівський апеляційний суд залишив без змін рішення Галицького районного суду щодо міри запобіжного заходу для антивакцинатора Остапа Стахіва. Рішення суду оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Тож міра запобіжного заходу для Остапа Стахіва не змінилася – це тримання під вартою строком на 60 діб з можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень, повідомило Суспільне, пише Dailylviv.com.

У залі суду Стахів повідомив, що з п’ятниці, 19 листопада, він оголосив голодування через порушення його прав, тиск на нього та неналежні умови утримання у СІЗО.

"Прокурор в засіданні дійсно підтвердив те, що Остап Стахів може уникати органів судового розслідування, так як він пробував переховуватися в лікарні на Закарпатті, не у Львові. Жоден заклад його не влаштував, скажімо так. Тому вважаємо, що, перебуваючи на волі, він може втекти від органів судового розслідування", – каже начальник відділу Львівської обласної прокуратури Юрій Курач.

Сам Остап Стахів рішення на камери не коментував. Він спілкувався лише зі своїм адвокатом, той теж відмовився коментувати рішення суду.

Біля апеляційного суду зібралися прихильники та противники Остапа Стахіва. Як повідомила із місця події кореспондентка Суспільного Ірина Мочульська, представники поліції діалогу нарахували близько 60-ти людей, які зібралися біля будівлі Львівського апеляційного суду, що на вулиці Соборна.

18 листопада у Львові обрали запобіжний захід для антивакцинатора Остапа Стахіва – це тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави у розмірі 998 тисяч 800 гривень. Відтоді Остап Стахів перебуває у слідчому ізоляторі.

16 листопада, в квартирі Стахіва працівники СБУ провели обшук та вручили підозру. Згодом у СБУ повідомили, що оголосили підозру лідеру антивакцинаторів за плани повалити конституційний лад. За попередньою інформацією, дії угруповування координували російські куратори. Проте речниця управління СБУ у Львівській області Роксолана Яворська не повідомила чи йдеться про Остапа Стахіва.

17 листопада суд не обрав Стахіву міру запобіжного заходу. Він не з’явився до зали суду, а його інтереси представляли адвокати. За їхніми словами, він перебував на лікуванні.

36-річний Остап Стахів під час карантину проводив на своїй Facebook-сторінці прямі трансляції, в яких “спростував” офіційну інформацію про коронавірус. Також він організовував пікети “проти карантинного терору та брехливої пандемії”. Згодом він організовував пікети проти COVID-вакцинації. І влаштовував провокації у ковід-відділеннях лікарень, усе це він транслював у прямому ефірі на своїй сторінці у Facebook. Наразі акаунт Стахів – заблоковано.

У 2020 році Стахів балотувався на посаду міського голови Львова. Також він тричі балотувався до Верховної Ради, але тричі його не обирали.

Остап Стахів зі Львова може пропустити акцію протесту в Києві 24 листопада, до якої закликав в інтернеті

Кирило Стремоусов з Херсона їде до Львова на суд над Остапом Стахівим

Лідеру антивакцинаторів та громадянину РФ СБУ повідомила про підозру

У Львові перекрили вулицю через суд над Остапом Стахівим

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів