У Львові пікетували Апеляційний суд – протестували проти незаконного утримання в СІЗО (відео)

17:12 3 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Роман Балук/ZIK

Зокрема організатори акції висловили у четвер свій протест спаленням суддівської мантії.


Відео: Західна інформаціна корпорація

Західна інформаціна корпорація розповідає сьогодні, 3 липня, в повідомленні «У центрі Львова спалили суддівську мантію»:

«У центрі Львова біля Апеляційного суду Львівської області відбувся пікет проти прокурорського та суддівського свавілля. Зокрема, організатори акції – представники громадської організації «Ідея Нації» висловили свій протест щодо дій Франківського районного суду стосовно «незаконного утримання в СІЗО Романа Куриласа».

Вони принесли зі собою шини, бочки, а також спалили суддівську мантію, повідомив кореспондент IA ZIK. Пікетувальники скандували: «Люстрація на ваші голови», «Ганьба» та тримали плакати з написами: «Без вини винуватий», «Суддівське беззаконня – на суд народу», «Геть прокурорсько-суддівське свавілля» тощо.

За словами активістів, Роману Куриласу не виносять вироку, проте тримати його під вартою немає потреби, оскільки не пред’явлено доказів його вини. Спалювання суддівської мантії, як пояснили представники ГО, означає, що сьогодні вона є символом хабарництва та незаконних вироків.

На акції були присутні родичі Романа Куриласа та інших людей, які також перебувають в СІЗО, громадські активісти з Києва, які опікуються незаконно утримуваними в СІЗО. Активісти наголосили, що готові знову виходити на пікети».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів