США звернулися до Росії за гарантією безпеки перед поїздкою Байдена в Україну

15:31 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Посадовці США звернулися до росіян за гарантією безпеки перед поїздкою Джо Байдена в Україну.

Про це інформує агентство АР, пише Dailylviv.com.

"Білий дім не буде розповідати подробиці, але радник з національної безпеки Джейк Салліван сказав, що сповістив Москву про візит Байдена до Києва незадовго до його від’їзду з Вашингтона «з метою розв’язання конфлікту», щоб уникнути будь-яких прорахунків, які могли б призвести до збройного конфлікту двох ядерних держав", - повідомляє видання.

У Києві Байден оголосив про додаткову допомогу США на пів мільярда доларів — на додаток до вже наданих понад 50 мільярдів — на снаряди для гаубиць, протитанкові ракети, радари повітряного спостереження та іншу допомогу, але не на нову передову зброю.

Україна також наполягає на системах бойових дій, які дозволили б її силам вражати російські цілі, які були відведені з прифронтових районів, поза зоною дії ракет HIMARS, які вже були доставлені. Зеленський сказав, що вони з Байденом говорили про «зброю великої дальності та зброю, яка все ще може постачатися в Україну, хоча раніше не постачалася». Але жодних нових зобов'язань він не уточнив.

«Наші переговори були дуже плідними», – додав Зеленський.

Місія Байдена з його візитом до Києва, який відбувся перед запланованою поїздкою до Варшави, має підкреслити, що Сполучені Штати готові триматися України «стільки, скільки потрібно», щоб дати відсіч російським військам, навіть якщо опитування громадської думки показують, що gідтримка США та союзників щодо надання зброї та прямої економічної допомоги почала пом’якшуватися. 

Для Зеленського цей візит є символом того, що президент США стоїть пліч-о-пліч з ним на українській землі під час наближення річниці російської агресії.

Таємний візит Байдена до Києва: як готували - NYT

Зеленський привітав Байдена в Києві (відео)

Помилка Путіна, - Байден

Джо Байден покидає Київ після пам'ятного візиту (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів