Таємний візит Байдена до Києва: як готували - NYT

12:52 20 лютого 2023 р.

Фото до новини

Візит був проведений таємно з міркувань безпеки.

Про це повідомляє The New York Times, пише Dailylviv.com.

Президент Байден у понеділок здійснив таємну поїздку до столиці України, прибувши після годинної поїздки потягом від кордону з Польщею, демонструючи рішучість його адміністрації перед лицем річного вторгнення Росії в країну.

Візит до Києва відбувся таємно з міркувань безпеки, і пан Байден залишив Вашингтон без попередження після того, як вони з дружиною вечеряли в ресторані в суботу ввечері.

Дводенний візит Байдена уже був публічно запланований до Варшави у вівторок вранці, і офіційні особи неодноразово заперечували, що є будь-які інші плани, які вони могли б оголосити щодо поїздки в Україну, поки він там. Дійсно, у неділю ввечері Білий дім оприлюднив публічний розклад на понеділок, у якому показано, що президент все ще перебуває у Вашингтоні та від’їжджає ввечері до Варшави, хоча насправді він уже був за півсвіту.

Але президент зробив американську підтримку України центральною частиною своїх аргументів щодо відновлення альянсу в Європі, і він сказав радникам, що хоче відзначити першу річницю вторгнення, щоб запевнити союзників у тому, що його адміністрація залишається відданою.

Пан Байден прибув до столиці України в переломний момент війни, як вдома, так і за кордоном. Деякі з найвідданіших союзників Америки тиснули на Україну, щоб вона розпочала переговори щодо мирної угоди, яка може передбачати віддання території Росії. А в Сполучених Штатах нещодавно обраний спікер Палати представників Кевін Маккарті та деякі з його колег-республіканців вимагали припинити те, що вони називають «чистим чеком» для військових зусиль.

Несподіваний візит пана Байдена відбувся лише за день до запланованої промови президента Владіміра В. Путіна у вівторок, під час якої очікується, що російський лідер розповість про військові зусилля своєї країни на тлі ознак того, що весняний наступ на Україну вже триває.

Нагадаємо, сьогодні у Києві були запроваджені безпрецедентні заходи безпеки і корки через приїзд іноземних гостей.

Кулеба не поїхав до Брюсселю через прибуття в Київ високих іноземних гостей

Президент США Джо Байден прибув до Києва (відео)

Як Володимир Зеленський діставався Вашингтону - The Guardian

 

 

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів