США зробили заяву про покарання Лукашенка за підтримку путінського вторгнення в Україну

11:41 25 серпня 2022 р.

Фото до новини

24 серпня опублікована заява Посольства США в Білорусі під назвою "Незалежна Україна і демократична Білорусь йдуть пліч-о-пліч".

Dailylviv.com подає повний текст заяви Посольства США в Білорусі:

"Сьогодні увага всього світу прикута до України, яка 24 серпня відзначає 31-шу річницю незалежності. Сьогодні виповнюється шість місяців з моменту повномасштабного неспровокованого вторгнення Росії. Україна зазнає нападів Росії з 2014 року. Півроку Україна терпіла масові бомбардування, облоги міст і звірства над своїм народом. Україна бореться за захист не лише своєї демократії, але й за своє виживання як незалежної країни. Але наслідки війни Росії не обмежуються Україною. Незалежне майбутнє як України, так і Білорусі під загрозою через експансіоністську, імперіалістичну політику Росії.

Народ Білорусі, як і народ України, прагне до майбутнього, заснованого на збереженні суверенітету своєї країни, демократичних принципів і верховенства права. Але виняткова зосередженість режиму Лукашенка на утриманні влади підірвала білоруський суверенітет і поставила білоруську територію, повітряний простір та інфраструктуру на службу військовим потребам Росії. Співучасть режиму Лукашенка у війні Росії проти України та його підтримка суперечать волі білоруського народу. 

Санкції продовжують знижувати боєздатність Путіна. Тим часом українські війська успішно захищають свою державу, а український народ як ніколи згуртований.

Від американських вулиць до Майдану, від Капітолійського пагорба до Ради Європейського Союзу широка підтримка України продемонструвала, що неспровоковані напади на суверенні незалежні держави не залишаться без відповіді і будуть дуже дорогими як для Росії, так і для режиму Лукашенка. Сполучені Штати та їхні союзники і партнери по всьому світу об’єднані як ніколи. 

Після сфальсифікованих президентських виборів 9 серпня 2020 року білоруський народ продемонстрував виняткову стійкість у підтримці демократичного руху ціною великих особистих жертв. З 24 лютого 2022 року білоруські демократичні сили чітко дали зрозуміти, що білоруський народ проти вторгнення Росії в Україну, проти підтримки режиму Лукашенка в цій війні і проти спроб образити суверенітет і незалежність обох країн. Білоруські добровольці воюють пліч-о-пліч з українськими військами, захищаючи українську територію. Громадські організації Білорусі збирають і доставляють гуманітарну допомогу на підтримку українського народу, а білоруси вживають заходів для недопущення перевезення російських боєприпасів і військової техніки через територію Білорусі в Україну.

Сполучені Штати продовжуватимуть притягувати режим Лукашенка до відповідальності за кричущі порушення прав людини, включаючи ув’язнення понад 1300 політичних в’язнів. Ми також будемо твердо притягувати режим до відповідальності за підтримку російського вторгнення в Україну".

Цинічніший за путіна: лукашенка побажав українцям мирного неба

Команда Білоруського гаюна привітала українців і пообіцяла підтримку

У Білорусі злетіли три винищувачі

Білоруси розконсервовують російські бойові літаки для війни проти України

Укріплюють кордон на півночі - з рф і Білоруссю, щоб не допустити повторного наступу ворога (відео)

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів