США готуються днями відправити Україні ЗРК Patriot – CNN

19:56 13 грудня 2022 р.

Фото до новини

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо виправляння в Україну системи протиракетної оборони Patriot.

Адміністрація президента США Джо Байдена завершує підготовку планів щодо виправляння в Україну системи протиракетної оборони Patriot, про що може бути оголошено вже на цьому тижні.

Про це з посиланням на двох американських чиновників і високопоставленого представника адміністрації повідомив телеканал CNN, пише Dailylviv.com.

План Пентагону ще має схвалити міністр оборони Ллойд Остін, перш ніж він буде відправлений на підпис президенту США Джо Байдену. Троє чиновників повідомили CNN, що очікується схвалення.

Україна закликає США надіслати передову систему протиповітряної оборони великої дальності, яка є високоефективною для перехоплення балістичних і крилатих ракет, оскільки вона потрапляє під шквал російських ракетних і безпілотних атак, які знищили ключову інфраструктуру країни. Це буде найефективніша система оборонної зброї великої дальності, яка буде надіслана в країну, і чиновники кажуть, що вона допоможе захистити повітряний простір для країн НАТО у Східній Європі.

Незрозуміло, скільки ракетних установок буде надіслано, але типова батарея Patriot містить радар, який виявляє та супроводжує цілі, комп’ютери, енергетичне обладнання, станцію керування бойовими діями та до восьми пускових установок, кожна з яких містить чотири готові до пуску ракети.

Очікується, що Patriot будуть відправлені найближчими днями, а українців навчатимуть їх використовувати на базі армії США в Графенвері, Німеччина, повідомили офіційні особи.

Україна просила систему впродовж багатьох місяців, але логістичні проблеми її доставлення та експлуатації є величезними. Попри ці перешкоди, «реальність того, що відбувається на місці» змусила адміністрацію прийняти рішення, сказав CNN високопоставлений чиновник адміністрації. 

Як використовувати німецькі системи ППО Patriot вирішуватиме Польща, - міністр

Patriot і Eurofighter найліпше було б розмістити на заході України, - Ярослав Качинський

Німеччина пропонує зміцнити кордон Польщі з Україною системою Patriot і винищувачами Eurofighter

Моравєцький вірить, що німецькі Patriot можуть відправити в Україну

Протиракетний щит України створять комплексами IRIS-T SLM, NASAMS, MIM-104 Patriot

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів