Ротація у повітряному патрулюванні НАТО над Балтійським регіоном

00:18 31 липня 2022 р.

Фото до новини

Німецькі, угорські й італійські винищувачі розпочнуть повітряне патрулювання над Балтійським регіоном у рамках місії НАТО з контролю за повітрям, починаючи з понеділка, 1 серпня.

Про це повідомляє НATO, пише Dailylviv.com

У найближчі місяці чотири угорські винищувачі JAS-39 і близько вісімдесяти осіб керуватимуть місією з авіабази Шяуляй в Литві, тоді як чотири німецькі літаки Eurofighter вилетять з Емарі в Естонії. До них приєднаються італійські винищувачі Eurofighter, які базуються в Мальборку, Польща.

«Повітряна поліція НАТО є яскравим прикладом солідарності Альянсу в дії», — сказала речник НАТО Оана Лунгеску. «У той час, коли європейська безпека була фундаментально змінена війною Росії проти України, винищувачі НАТО цілодобово готові захищати повітряний простір союзників. Ми завжди пильні».

Нові контингенти замінили бельгійські, французькі й іспанські підрозділи, які патрулювали регіон з квітня. Після кількох місяців у Шяуляї реактивні літаки ВПС Чехії продовжать свою дислокацію впродовж літа. Члени Альянсу по черзі охороняли небо над Естонією, Латвією і Литвою після того, як вони приєдналися до НАТО в 2004 році, оскільки три країни не мають власних винищувачів. Після вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року НАТО ще більше посилила повітряне патрулювання в східній частині Альянсу за допомогою додаткових літаків.

Згідно з місією НАТО з контролю за повітрям, винищувачі піднімаються в небо, коли літаки поблизу повітряного простору Альянсу не дотримують належних процедур пілотування, зокрема складання плану польоту і зв’язку з диспетчером повітряного руху. Літаки швидкого реагування НАТО готові злетіти за кілька хвилин, щоб перехопити будь-який літак, який може загрожувати повітряному простору Альянсу.

Росія може атакувати найбільш слабку ланку НАТО

Прем'єр Великобританії назвав наступну ціль Путіна

Кораблі постійної морської групи швидкого реагування НАТО увійшли в Балтику

Росія може атакувати найбільш слабку ланку НАТО

НАТО розпочинає масштабні військові навчання

 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів